avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Revin...si imi cer scuze,sau poate ca eu nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Revin...si imi cer scuze,sau poate ca eu nu inteleg,cum ...

Buna ziua!
Revin...si imi cer scuze,sau poate ca eu nu inteleg,cum pot fi notificat sa parasesc un imobil in 30zile,la care am un contract de COMODARE pana la data de 20.10.2022.Ba mai mult,mi se aduce la cunostinta sa platesc si chiria aferenta lunilor trecute+cheltuieli utilitati, etc. La utilitati inteleg...!As dori o sugestie, un sfat in privinta asta,si daca as putea s-o dau la Anaf, ptr.ca nu a platit impozit timp de 18luni cat eu i-am platit chirie. Am mesaje in care se subantelege ca ii plateam chirie in timp ce contractul este de comodare. Rog foarte mult, daca stie cineva, cat m-ar costa un proces la care probabil se va ajunge....
Va multumesc foarte mult ptr.orice sugestie/sfat.!
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2021
Simplu71, utilizator
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 07:45, 29 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va referiți probabil la un contract de comodat nu,,comodare".Cat costa un eventual proces va poate spune un avocat după ce va studiază contractul si identifica ce variante aveti.Oricum daca va facea contract de inchiriat era mai simplu,s a complicat cu comodatulNu plecati pana nu obtine o hotarare de evacuare.
A facut deja demersul printr-un avocat.Am instiintare,notificare primita astazi. Este posibil, poate sa ceara plata chiriei daca am un contract de comodat, ptr.ca in contract nu se vorbeste de nicio chirie?!Este decomodat, cu titlu gratuit....i-am pus apartamentul la punct, arata jalnic, am si poze facute inainte de a ma muta!
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2021
Simplu71, utilizator
acest răspuns util
nu, chirie nu va poate cere, doar cheltuielile.
de cate luni nu ati platit chiria ?
Sunt la zi d-na/d-ra draga,ea stipuleaza prin avocat si chiria aferenta....pfff...Credeti ca ma va da in judecata ptr.chirie?!Va multumesc!
acest răspuns util
nu, nu are cum sa va dea in judecata pentru chirie

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as dori raspuns la o intrebare:ce se intampla daca ... Simplu71 Simplu71 Buna ziua! As dori raspuns la o intrebare:Ce se intampla daca merg la Anaf si declar ca stau cu chirie, avand un contract decomodare?! Lucrurile stau mai ... (vezi toată discuția)
Proprietarul unde sunt chirias a mintit in acte Florina Al Baron Florina Al Baron Buna ziua. Am o problemă urgenta. Situatia sta in felul urmator: in data de 1.09.2017 m-am mutat in chirie impreuna cu logodnicul. Initial, proprietarul a zis ... (vezi toată discuția)
Am un apartament închiriat și vreau să-l zugrăvesc. am dreptul să le cer chiriașilor o cotă-parte din cheltuială? Nita Anni Nita Anni Buna ziua. Am un apartament inchiriat si vreau sa-l zugravesc. Am dreptul sa le cer chiriasilor o cota parte din cheltuiala zugravelii? (vezi toată discuția)