Buna ziua. Am o problemă urgenta. Situatia sta in felul urmator: in data de 1.09.2017 m-am mutat in chirie impreuna cu logodnicul. Initial, proprietarul a zis ca nu vrea bani,ci doar sa ii ingrijim curtea si sa avem grija de casa( el si sotia stau in alta tara). Am acceptat, insa situatia s-a modificat dupa cateva zile cand ne-a pus in fata faptului implinit si a zis ca trebuie totusi sa ii platim chirie, am ajuns sa fim de acord la o suma, insa dansul a facut intre noi CONTRACT DE COMODAT, NU DE INCHIRIERE. Comodatul este gratuit! Noi am platit lunar chiria aici. Ne-a pacalit pe fata. Noi nestiind, avand incredere in ei, pareau oameni seriosi, nu am dat importanta contractului. Am citit obligatiile si am semnat. Dupa 1 an si 8 luni de sedere aici, vine proprietarul acasa si cauta diverse acuzații impotriva noastră, precum ca: nu e ingrijita curtea,ca totul e facut "la misto",ca nu accepta caine( in conditiile in care stia de la inceput ca avem caine) acum sustine ca nu isi amintește, am martori care erau de fata cand i-am spus de caine, amenință țipand ca ne da afara in secunda 1(am dovezi scrise), cand noi am platit chiria pe luna in curs si nu i-am stricat niciun bun, nu am distrus nimic si am respectat cu sfintenie tot ceea ce ne-a spus si ce scria in contract( aspect știut si vazut si de parintii mei care au venit aici de multe ori si vedeau ce mult de munca e si ca logodnicul mereu se ocupa de ce trebuia). Eu am astm și proprietarul stie ca nu am voie sa ma sperii, sa ma agit, sa fiu pusa sub presiune si amenintari, cu toate acestea am fost amenințată in timp ce discutam normal si incercam sa ii spunem ca o sa rezolvam cu cainele cumva, i am spus clar ca ne acuza in mod nejustificat si am ajuns la comun acord sa ramanem dar sa vedem cum procedam cu cainele. A doua zi dimineata, primesc mesaj de la sotia lui care imi spune " datorita problemelor ivite nu te mai putem tine in casa asa ca in doua saptamani trebuie sa pleci si sa lasi casa libera"( in contract dar si verbal n-i s-a spus ca avem 2 luni la dispozitie sa ne cautam in alta parte daca vrem sa plecăm). Dupa o discuție in contradictoriu, a inteles ca trebuie sa ne ofere timpul necesar de 2 luni. Vreau sa stiu daca e legal si normal ceea ce a facut, pacalindu-ne cu comodatul cand noi am platit chiria(am dovezi) lunar, nicidecum nu am stat gratuit aici si daca este normal sa fiu amenintata, cu tipete, dupa aceasta amenintare am facut o criza de astm cu toate ca i-am spus de cand discutam ca imi este rau si putem vorbi civilizat, l-am simtit ca pe un abuz. Vreau sa stiu daca ma pot adresa in instanță si daca pot face ceva.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
Loredana080 , utilizator
21:57, 14 Iunie 2019