avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Revin...si imi cer scuze,sau poate ca eu nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Revin...si imi cer scuze,sau poate ca eu nu inteleg,cum ...

Buna ziua!
Revin...si imi cer scuze,sau poate ca eu nu inteleg,cum pot fi notificat sa parasesc un imobil in 30zile,la care am un contract de COMODARE pana la data de 20.10.2022.Ba mai mult,mi se aduce la cunostinta sa platesc si chiria aferenta lunilor trecute+cheltuieli utilitati, etc. La utilitati inteleg...!As dori o sugestie, un sfat in privinta asta,si daca as putea s-o dau la Anaf, ptr.ca nu a platit impozit timp de 18luni cat eu i-am platit chirie. Am mesaje in care se subantelege ca ii plateam chirie in timp ce contractul este de comodare. Rog foarte mult, daca stie cineva, cat m-ar costa un proces la care probabil se va ajunge....
Va multumesc foarte mult ptr.orice sugestie/sfat.!
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2021
Simplu71, utilizator
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 07:45, 29 Decembrie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok.voi pastra dovezile...Eu voi pleca oricum peste 3 zile.As vrea s-o dau la Anaf,ce mi s-ar putea intampla mie,si ce ar putea pati ea...asta in cazul in care nu se linisteste???!!!Sa fiu mai concis, cauta tot felul de motive ptr.a nu pleca fara sa-i platesc si cele 4 luni de chirie.Eu oricum raman cu paguba in sensul ca i-am zugravit ap.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
e, lasati ca ce ati zugravit, se compenseaza cu chiria pe 4 luni, nu sunteti in pierdere.
Da, am inteles!Eu voi pleca de la ap.pe luni, dar curentul imi vine abia in Ianuarie. Il plateam la 2luni.Ea,poate sa-mi incarce factura pana luna in care trebuie sa-l placesc,asa, de ciuda sau eu stiu ce... ce pot face, are timp la dispozitie s-o faca....?!Referitor la Anaf, ce patesc eu, si ce pateste ea, daca voi merge, zic si eu,ca aparare poate...
Nu am mers pe varianta plangerii la Anaf,dar si acum dupa ce sunt plecat de acolo, tot mai doreste chiria pe lunile respective...Observ totusi ca un om poate pretinde mult mai mult decat se crede,si asta datorita legilor in vigoare care lasa loc de multe interpretari..

gi-jane2 a scris:

un mesaj mai sus erati cu plata la zi...
in fine, nu ii datorati nicio chirie, nu are cum sa va pretinda asa ceva.
mai departe, nu imi dau seama ce vretio, s-o dati pe proprietareasa in gat ori sa mai stati acolo... ce vreti de fapt?
eu nu as merge pe varianta plangerii

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Simplu71 a scris:

Observ totusi ca un om poate pretinde mult mai mult decat se crede,si asta datorita legilor in vigoare care lasa loc de multe interpretari..

La ce va referiti?
In conditiile in care ati avut contract de comodat, pretentiile fostei proprietare nu au nici un fundament legal.
Data viitoare cand va mai solicita chiria spuneti-i in mod explicit ca nu aveti de gand sa mai platiti nimic, si ca daca considera ca are de recuperat ceva sume de la dumneavoastra, nu are decat sa va dea in judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2021
pop_m, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! as dori raspuns la o intrebare:ce se intampla daca ... Simplu71 Simplu71 Buna ziua! As dori raspuns la o intrebare:Ce se intampla daca merg la Anaf si declar ca stau cu chirie, avand un contract decomodare?! Lucrurile stau mai ... (vezi toată discuția)
Proprietarul unde sunt chirias a mintit in acte Florina Al Baron Florina Al Baron Buna ziua. Am o problemă urgenta. Situatia sta in felul urmator: in data de 1.09.2017 m-am mutat in chirie impreuna cu logodnicul. Initial, proprietarul a zis ... (vezi toată discuția)
Am un apartament închiriat și vreau să-l zugrăvesc. am dreptul să le cer chiriașilor o cotă-parte din cheltuială? Nita Anni Nita Anni Buna ziua. Am un apartament inchiriat si vreau sa-l zugravesc. Am dreptul sa le cer chiriasilor o cota parte din cheltuiala zugravelii? (vezi toată discuția)