Cred ca puteti discuta cu dumnealor pe aceasta tema, mai ales daca au locuit acolo de ceva timp si au si un copil mic...
Daca il inchiriati pe perioade scurde, gen perioada cat se desfasoara cursurile universitare..., nu cred ca puteti cere asta.
O cotă parte - exclus. Le-ați putea face chiriașilor o invitație la o renegociere a chiriei și în cazul în care refuză, puteți denunța unilateral contractul cu preavizul necesar (în funcție de cum este prevăzut în contract) și apoi să căutați noi locatari dispuși să vă plătească o sumă mai mare care să vă permită să amortizați costurile renovărilor.
pop_m
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Contravaloarea chiriei reprezinta tocmai dreptul de folosinta pentru un bun, care drept de folosinta acopera si uzura normala.
De exemplu, daca inchiriez o masina pe termen lung, si umblu cu ea 60.000 km, proprietarul nu are dreptul sa imi ceara sa "cotizez" pentru un set nou de anvelope, penrtu ca cel vechi s-a uzat. Chiria platita acopera aceasta uzura. Daca as da intr-o groapa si as taia o anvelopa, da, in acest caz mi s-ar putea imputa contravaloarea acesteia.
In mod similar, daca dumneavoastra vreti sa zugraviti pentru ca peretii sunt "uzati", nu le puteti cere chiriasilor sa participe. Daca zugraveala s-ar impune pentru ca, sa zicem, copilul mic al chiriasilor a mazgalit peretii, atunci da, le-ati putea solicita contravaloarea reparatiilor.