andrey_f_c
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimabile, am stat cu chirie peste 10 ani si m-am tot mutat din loc in loc.
Am dat peste oameni care pandeau efectiv cand plecam la serviciu si veneau sa isi faca dulceata pe aragazul din apartament.
Am dat peste oameni care si-au contorizat apartamentul (apa calda, apa rece+calorifere) pe banii mei cu vorba ca va scadea la chirie.
Am dat peste oameni unde am izolat un hol la casa pe banii mei tot cu acest gand.
De aceea, va sugerez ca, daca chiriasii nu va fac probleme, platesc chiria la zi (+/- cateva zile), daca isi platesc cheltuielile, daca ei stau in ap si si-au creat climatul cat de cat acceptabil pentru confortul lor, de ce vreti dumneavoastra sa puneti "povara" asta pe umerii lor?
Lasati-i in pace sa convetuiasca linistiti. Luati-va banii pe chirie, verificati sa nu fie pagube si daca sunt dat un termen sa repare, iar in rest, lasati-i sa isi vada de viata lor.
Acum, din 1995 de cand sunt in oras si am stat cu chirie in mai toate cartierele din oras, am reusit prin munca asidua sa imi cumpar apartament la copii si casa pentru mine.
Succes si fericire va doresc
Mi se pare foarte ciudat să vrei să zugrăvești o locuință cu chiriașii în casă. Au cerut chiriașii ? În acest caz le puteți cere. Altfel e exclus. Când ați închiriat se presupune că apartamentul era curat și chiar proaspăt zugrăvit (pentru că practica spune că zugrăvirea se face între închirieri când apartamentul este nelocuit). Dacă nu era zugrăvit și chiriașii l-au acceptat așa, poate că e bun și acum. Apoi, zugrăvirea poate crea un disconfort major,poate ar trebui să se mute, iar ei ar putea să vă ceară reducerea chiriei. Chiar dacă în contract nu se spune nimic în acest sens, ar trebui să știți că suma plătită drept chirie include suma pe care ar trebui să o plătiți pt. o nouă zugrăvire. Asta este practica. Nu poți închiria un apartament murdar.