Multumesc pentru raspuns. Interesant ce spuneti: zugravitul este cheltuiala de intretinere...
Mie mi se pare ca este o reparatie destul de mare, pe care proprietarul trebuie sa o faca periodic in apartamentul pe care il inchiriaza, atunci cand doreste, dar pe banii lui! Zugraveala este ceva care se perimeaza in timp, lucru care se va intampla oricum daca cineva sta in acel apartament. Deci proprietarul o face pe banii lui, probabil atunci cand schimba chiriasii, daca el considera ca este necesar.
Nu inteleg logica dvs: de ce ar constitui intretinere pentru folosirea de zi cu zi a apartamentului? Daca eu stau intr-un apartament doar o luna, zugraveala s-a perimat ceva, in limitele uzului de zi cu zi (clar nu mai este noua)- asta inseamna ca cine sta dupa mine nu va avea conditiile necesare pentru folosirea apartamentului? Din ceea ce-mi spuneti, proprietarul poate sa decida ca vrea si in acest caz sa zugraveasca pe banii mei (ca doar nu mai este nou). Deci totul ramane la aprecierea lui, cu alte cuvinte la bunul lui plac?
Si atunci ce reparatii ii revin proprietarului? (Daca nici cele care survin cu trecerea timpului nu sunt in sarcina lui)
Daca se rupe un furtun la baie (cu timpul mai pleznesc, mai ales daca nu-s de buna calitate- mi s-a intamplat) atunci tot eu repar, caci doar eu si toti cei care au dat drumul la apa inaintea mea au uzat acel furtun? Credeti-ma ca mi s-a intamplat asta, si am fost acuzat ca folosesc apa prea fierbinte!!! La fel cum acum sunt acuzat in legatura cu tavanul ca nu tin geamul deschis suficient pe timp de iarna!!!
Nu vad cum tine logica asta, nimeni nu poate sa-ti dicteze sa nu folosesti apa calda, sa tii fereastra deschisa cat considera ei, sa nu dai frigiderul la o temperatura mai joasa (si asta mi s-a intamplat!). Sunt lucruri care se uzeaza, fiind folosite corespunzator, iar proprietarul le inlocuieste/repara cand s-au uzat. Simplu.
Nu cred ca trebuie sa platesc in vreunul din cazurile de mai sus
In plus, din articole pe net: "acomodarea unui nou chiriaş ar putea presupune cheltuieli extra pentru proprietar: igienizarea spaţiului (zugravire, înlocuire diverse), mobilier suplimentar etc."
[ link extern ]