avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Propietari si chiriasi
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Propietari si chiriasi

Buna ziua! Locuiesc cu chirie in Bucuresti, in zona Luica din data de 2017. Nu am facut contrat cu propietari pentru ca initial au zis ca o sa ne faca si ne au tot amanat... in data de 15.03.2020 sotul meu a fost sunat pentru a le da suma de 275 de euro chiria pe februarie iar el ia rugat sa ne mai astepte cateva saptamani pentru ca nu aveam dar aceasti nu au fost de acord iar fiu dansilor a inceput sa ne ameninte ca o sa ne schimbe iala de la usa. Noi nu eram acasa si au profitat de lucrurul asta si ne au schimbat iala in lipsa noastra ramanand pe afara si cu copilul noatru de 2 ani... am incercat sa o luam pe cale abiabila cu dansi dar nu se poate, acum vor o alta suma de bani, vor 5000de lei ca sa ne lasa sa intram in casa... mentionez ca am mers si la politia am depus o plangere si momentan nu am primit nimic, am sunat si la 112 si a venit un ecchipaj care au incercai sa i sune pe propietari dar acestia si au inchis telefoanele pentru ca au fost anuntati de vecini... problema noastra estre ca avem in casa multe bunuri, dar cel mai important sunt hainele copilului, actele si ca nu avem unde sta... ce putem sa mai facem? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:19, 20 Martie 2020
Din pacate, va trebui sa asteptati ce masuri va lua politia unde ati depus sesizarea. Puteti merge in audienta la inspectorul sef al IPM.
Cand ati acceptat sa locuiti cu chirie fara un contract clar, inregistrat la ANAF v-ati asumat un risc.
Formulati plangere penala pentru violare de domiciliu!
Totodata, solicitati pe cale de ordonanță președințială obligarea proprietarului să respecte dreptul la folosința liniștită și utilă a imobilului!


POPA GHEORGHE a scris:



Cand ati acceptat sa locuiti cu chirie fara un contract clar, inregistrat la ANAF v-ati asumat un risc.

Nu mai exista obligatia inregistrarii contractelor de locatiune la fisc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu sotia Tarpan Tarpan Am si eu o mica problema si ce ma sfatuiti ........eu am divortat de sotie pe 12.04.2010 cu un copil minor fara partaj ... deci noi avem un apartament in ... (vezi toată discuția)
Chiriași fără contract dați afară de proprietar. ce pot face ca să-și recupereze lucrurile din apartament? Tarmac florentina Tarmac florentina Am fost mintita de proprietara la care stau timp de 6 luni de zile ca o sa mi faca contract....primele 3 luni a venit cu pretextul ca nu poate sa mi faca ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil cu handicap antoneugen antoneugen sotia nu ma lasa s-ami vad copilul pana la hotararea de divort unde pot sa ma adresez. (vezi toată discuția)