avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere pentru furt in anul 2009
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere pentru furt in anul 2009

Pot depune plangere pentru un furt care s-a petrecut in anul 2009? Un vecin a gasit usa deschisa la ap. si mi-a furat un laptop când nu eram acasa.
Plangerea prealabila se depune in termen de 3 luni de la momentul in care ati aflat de savarsirea faptei. Totusi au trecut 7 ani...de abia acum ati aflat?
Mai asteptam pareri.
Furtul nu este infractiune care sa se sesizeze la plangerea prealabila. Teoretic puteti, nu vad cum se mai poate proba acum fapta.
da, acum am aflat ca se lauda cu laptopu. oricum nu depun plangere.
vreau sa stiu teoretic daca-i posibil pentru a-l speria 2-3 zile sa plec in concediu impacat:D
pentru o astfel de infractiune termenul de prescriptie nu este de 5 ani de la data savarsirii faptei?
E vorba de furt calificat din cate inteleg, termenul prescriptie este de 8 ani.

Alte discuții în legătură

Ajutati ma va rog cu un raspuns estrela2126 estrela2126 fratele meu traia in concubinaj cu o femeie,locuind sporadic la ea.la un moment de furie pe fondul alcolului ,femeia nefiind acasa el i-a spart un geam si a ... (vezi toată discuția)
Incalcare proprietate privata si furt teodora stanescu teodora stanescu care este procedura legala prin care persoane care au incalcat o proprietate privata si au furat material lemnos pot sa fie trase la raspundere pt. fapta ... (vezi toată discuția)
Art 228 alin 1 .........cu art 35 alin 1 cod penal Cătălin Dorel Ionel Cătălin Dorel Ionel Am fost prins împreună cu un amic ..in Carrefour odata prejudiciul din seara respectiva a fost recuperat însă noi am furat de 5 ori ...furt in forma ... (vezi toată discuția)