avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ajutati ma va rog cu un raspuns
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ajutati ma va rog cu un raspuns

fratele meu traia in concubinaj cu o femeie,locuind sporadic la ea.la un moment de furie pe fondul alcolului ,femeia nefiind acasa el i-a spart un geam si a patruns in casa rascolindu-i casa si i-a luat cateva lucruri minore.fratele acesteia a chemat politia.el inca nu a fost chemat la audiere.
intrebarea este daca concubina lui putea sa depuna plangere prin fratele sau sau atunci cand revine acasa trebuie sa o faca.
el regreta si incearca sa gaseasca o cale de impacare daca este posibil.
este o fapta prin care femeia poate sa nu faca plangere sau sa si retraga o plangere???
va multumesc tuturor
Conform legii, plângerea penală se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie sa fie special, iar procura ramane atasata plangerii .
Dacă fratele victimei infracţiunii nu a fost mandatat să depună plângerea , nu cred că se va soluţiona în lipsa procurii.
Poate să depună ea însăşi plângere atunci când revine, sau să-i facă fratelui procură .
Depinde ce fapte vor fi reţinute în sarcina fîptuitorului, pentru a şti dacă este posibilă împăcarea părţilor sau retragera plângerii. În principiu, ar putea fi vorba despre un furt calificat , distrugerea geamului putând fi absorbită în cea de furt.

impacarea partilor ar fi posibila doar daca el nu ar fi sustras nimic din locuinta??
ea poate sa declare ca nu i lipseste nimic?
cu stima
Dacă ar fi vorba doar despre infracţiunea de vilolare de domiciliu, fără furt, atunci retragerea plângerii poate să înlăture răspunderea penală.
Depinde de ea dacă declară că nu îi lipseşte nimic .Ânsă, atenţie, pentru fapta de violare de domiciliu plângerea prealabilă trebuie depusă în termen de 2 luni de la data la care persoana vătămată a aflat cien este făptuitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ancheta fara plangere ,e posibil? dia2120 dia2120 am fortat usa locuintei iubitei mele care plecase la mare si mi am luat de acolo ceva.fratele sau a chemat politia care a gasit amprentele mele. am vorbit la ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma sa incadrez si eu o fapta comisa la o infractiune! Arabela_01 Arabela_01 Buna ziua, In urma cu aproximativ un an, un prieten de-al meu a avut o cearta cu mama lui si datorita acestei dispute a ales sa plece de acasa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere lex64 lex64 in urma cu cca 2 luni am avut o divergenta cu amica mea cu care locuiam impreuna.eu am plecat din localitate fara sa i las cheia iar ea a patruns in locuinta ... (vezi toată discuția)