avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ancheta fara plangere ,e posibil?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ancheta fara plangere ,e posibil?

am fortat usa locuintei iubitei mele care plecase la mare si mi am luat de acolo ceva.fratele sau a chemat politia care a gasit amprentele mele.
am vorbit la telefon cu iubita mea si a zis ca ea nu depune plangere.
daca politia a inceput cercetarile,au luat amprente,e o problema daca ea nu depune plangere??
nu i am luat nimic decat cate ceva de al meu de acolo.#-o
Pentru violarea de domiciliu este nevoie de plangere prealabila.Dar daca fapta s-a petrecut noaptea,de 2 sau mai multe persoane impreuna,de o persoana inarmata sau prin folosirea de calitati mincinoase,atunci urmarirea penala poate incepe din oficiu.

Pentru furt nu este nevoie de plangere.Depinde pt ce fapta sunteti cercetat.
pai iubita mea nu a facut inca plangere,insa politia a fost chemata de fratele sau .eu inca nu am fost chemat la politie...aici nu stiu demersul,se asteapta plangerea proprietarului sau se va ancheta pe apelul 112 care l a facut al sau frate??
nu i am
seara am intrat cu un amic.nu i am luat insa nimic de al ei
nedumerirea mea e de ce as putea fi acuzat?
Totul este foarte clar si legal.
Fratele prietenei a gasit usa fortata si a reclamat spargerea la politie. Furtul poate fi reclamat (chiar si verbal) de orice persoana, ba chiar politia se poate sesiza si din oficiu.
Politia, in astfel de cazuri, este obligata sa vina si sa faca cercetari.
In calitatea de parte vatamata, prietena dvs va da declaratie ca ti intrat in locuinta cu acceptul ei si astfel nu exista nicio fapta penala. Daca s-a inceput un dosar penal se va da o solutie de neincepere a urmaririi penale.
Stati fara griji.

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu florina_buica florina_buica ce pedeapsa primeste fostul sot,daca intra in locuinta de unde i-a fost stearsa rezidenza(adresa),prin evacuare,avand hotarare judecatoreasca..casa e pe numele ... (vezi toată discuția)
Am patruns pe fereastra in apartamentul iubitei mele taifun taifun am patruns pe fereastra in apartamentul iubitei mele ,noaptea , si m-a vazut cum am sarit geamul sa fug fratele iubitei mele.a chemat politia, si a dat ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu ? stepetrache stepetrache Detin un teren intravilan pe care am inceput anul trecut constructia unei case. Deocamdata casa este ridicata doar pana la parter si lucrarile vor reincepe in ... (vezi toată discuția)