avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ancheta fara plangere ,e posibil?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ancheta fara plangere ,e posibil?

am fortat usa locuintei iubitei mele care plecase la mare si mi am luat de acolo ceva.fratele sau a chemat politia care a gasit amprentele mele.
am vorbit la telefon cu iubita mea si a zis ca ea nu depune plangere.
daca politia a inceput cercetarile,au luat amprente,e o problema daca ea nu depune plangere??
nu i am luat nimic decat cate ceva de al meu de acolo.#-o
realitatea este ca eu nu am sunato pe ea sa i comunic intentia mea de a intra acolo.insa fratele sau dupa ce a sunat o pe ea,nestiind initial ca eu am fost cel care a intrat,a anuntat politia.apoi ea m a sunat pe mine ...dupa ce deja politia era acolo
Puteti fi cercetat pt savarsirea unei infractiuni pt care nu este nevoie de plangere deoarece actiunea penala se pune in miscare din oficiu.
1. Violare de domiciliu pt ca nu v-ati anuntat prietena ca intrati in locuinta acesteia, nefiind nevoie de plangere din moment ce erati impreuna cu o alta persoana. Acordul trebuie obtinut inainte de patrunderea in domiciliu, nu dupa.

sau

2. Furt calificat, savarsit de doua persoane, pe timpul noptii si prin efractie, deoarece aceasta infractiune se poate savarsi chiar daca bunul este al dvs. Trebuie lamurit cu ce titlu detinea prietena dvs acel bun, daca i l-ati dat sa il foloseasca sau era pur si simplu uitat la aceasta. In aceasta situatie practica judiciara arata ca violarea de domicilui de absoarbe in furtul calificat prin efractie.

Este ciudata situatia, nu prea se intampla ca cineva sa intre impreuna cu inca o persoana in locuinta iubiei prin efractie, noaptea pt a isi lua un bun si sa nu savarseasca nicio infractiune, iar prietena sa conditioneze depunerea plangerii daca ii lipseste sau nu vreun bun. Mai ganditi-va daca aceasta a fost de acord sau nu cu actiunile dvs si ale prietenului care v-a asistat, apoi reveniti deoarece toata povestirea este ilogica si politistilor o sa li se para la fel.
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu florina_buica florina_buica ce pedeapsa primeste fostul sot,daca intra in locuinta de unde i-a fost stearsa rezidenza(adresa),prin evacuare,avand hotarare judecatoreasca..casa e pe numele ... (vezi toată discuția)
Am patruns pe fereastra in apartamentul iubitei mele taifun taifun am patruns pe fereastra in apartamentul iubitei mele ,noaptea , si m-a vazut cum am sarit geamul sa fug fratele iubitei mele.a chemat politia, si a dat ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu ? stepetrache stepetrache Detin un teren intravilan pe care am inceput anul trecut constructia unei case. Deocamdata casa este ridicata doar pana la parter si lucrarile vor reincepe in ... (vezi toată discuția)