avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Predarea cartii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Predarea cartii de munca

Buna ziua,

Lucrez pentru o firma cu sediul in Bucuresti. In urma demisiei/concedierii unui angajat trebuie sa-i fac acestuia predarea cartii de munca/adev. de vechime. Astfel, sunt doua probleme care pot interveni in acest proces:
1. Angajatul nu mai poate fi contactat si nici el nu se intereseaza de cartea de munca iar aceasta ramane la sediul firmei pe perioada nedeterminata (ex.: angajatul pleaca din tara).
2. Angajatul este din provincie iar in momentul in care isi primeste prin curier cartea de munca, "uita" sa returneze Nota de lichidare semnata, document ce dovedeste ca eu, ca angajator, mi-am facut datoria;
Doresc sa aflu daca este reglementata modalitatea de predare a cartilor de munca, daca aceasta ma obliga numai pe mine sa fac demersurile necesare restituirii acesteia si, de asemenea, cum pot evita situatia in care fostul angajat nu recunoaste faptul ca a primit C.M. .
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: addm , utilizator 15:43, 24 Iulie 2008
1. Contactati-l prin posta la adresa cu care este inregistrat la dvs. la firma si invitati-l sa vina sa ridice carnetul de munca. Acesta se ridica personal si este riscant sa-l trimiteti prin posta, se poate pierde si puteti fi trasi la raspundere de titular.
Daca nu se prezinta trebuie sa-l pastrati dvs. in arhiva compartimentului resurse umane.
Eu am si astazi un carnet de munca din 1997 pe care il pastrez in dosarul fostului salariat.
2. De nota de lichidare are mai multa nevoie fostul salariat, asa ca daca are nevoie de ea va cauta el.

Predarea carnetului de munca se face numai titularului sau altei persoane imputernicite de acesta, cu procura legala, sau daca firma se desfiinteaza il predati la arhivele nationale o data cu celelalte documente.
Legea nu va obliga sa faceti atatea eforturi pentru un salariat care nu-si vede interesul. Asteptati sa va solicite el carnetul de munca si sa vina sa-l ia.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va puteti folosi si de confirmarea de primire (posta romana, firme curierat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare carte de munca beatedy beatedy Buna ziua, Am o intrebare in ceea ce priveste eliberarea cartii de munca. Am fost angajata la o firma, iar in 1 februarie a fost ultima mea zi la ei ... (vezi toată discuția)
Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
Solicitare carnet de munca impact impact Buna seara , Am si eu o intrebare . Am fost angajata unei institutii pana in data de 2 mai 2009 , cand societatea a efectuat desfacerea contractului ... (vezi toată discuția)