avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casare decizie si trimitere spre rejudecare in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Casare decizie si trimitere spre rejudecare in apel

In caz de rejudecare in apel pe fond, se poate completa cererea de apel la primul termen ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danielst , utilizator 10:07, 11 Iunie 2011
Depinde ce a dispus instanta de control judiciar, daca a casat numai decizia nu prea cred ca se poate completa cererea introductiva de instanta. Cererea introductiva de instanta se poate modifica numai pana la prima zi de infatisare in fata instantei de fond, in apel nu cred ca puteti modifica petitul actiunii, doar puteti solicita eventuale dobanzi de intarziere fara temei a judecatii ,,:(
Daca a fost casata si sentinta instantei de fond si decizia tribunalului ?
La tribunal instanta a casat si a trimis cauza spre rejudecare instantei de fond, intimata a facut recurs la curtea de apel unde a fost casata decizia tribunalului, mentinand casarea primei sentintei si obligand tribunalul ( ca instanta competenta ) sa judece fondul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rejudecare dupa casare UrsacheSoare UrsacheSoare Buna ziua, Am inceput un proces in 2009. Am depus actiunea in mod corect la Judecatorie. Insa judecatoria a considerat ca nu e competenta material sa judece ... (vezi toată discuția)
Precizarea actiunii dupa casare cu trimitere spre rejudecare, pe motiv ca prima instanta nu a intrat in judecarea pe fond a cauzei CABINET DE AVOCAT Valentin PRECUP CABINET DE AVOCAT Valentin PRECUP Va rog sa-mi spuneti daca aveti practica judiciara cara sa sustina admisibilitatea unei cereri de precizare (modificare) a actiunii principale in urmatorul ... (vezi toată discuția)
Rejudecare prima zi infatisare eugen82 eugen82 Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: O hotarire de fond a fost respinsa pentru autoritate de lucru judecat (exceptie invocata de pirit) , Instanta de ... (vezi toată discuția)