avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... rejudecare prima zi infatisare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

rejudecare prima zi infatisare

Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea:
O hotarire de fond a fost respinsa pentru autoritate de lucru judecat (exceptie invocata de pirit) , Instanta de apel a constatat ca nu exista aut.de lucru judecat si a dispus desfiintarea intregii hotariri (toate incheierile) si trimiterea catre instanta de fond pentru rejudecare.
Instanta de recurs a mentinut hotarirea instantei de apel.
Inrebarea mea : in aceasta situatie in care in primul ciclu procesual nu s-a intrat in cercetarea fondului, in noul ciclu de rejudecare se revine la prima zi de infatisare?
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 19:41, 9 Mai 2011
Citi cu atentie motivarea sentintei de control judiciar, pt ca ea indica foarte clar ce aveti de facut!
Revin cu precizari:
Decizia instantei de apel in final: „se impune desfiinţarea întregii hotărâri
şi trimiterea cauzei spre rejudecare aceluiaşi tribunal.”
In dispozitiv: „Desfiinţează sentinţa comercială apelată şi trimite cauza spre rejudecare aceluiaşi Tribunal.”

In aceasta situatie in rejudecare sint sau nu din nou la prima zi de infatisare? Pot adauga un capt de cerere nou, introduce un nou pirit in solidar cu primul? Oricum acest lucru nu ar fi avut sens inainte de a se pronunta irevocabil instanta de recurs asupra aut.de lucru judecat ref.primul pirit,
Nu am gasit in c.pr.civ. alte articole privind procedura de rejudecare afara de art. 315 pentru casare in recurs, dar in sectiunea judecarii apelului nu se precizeaza procedura de rejudecare a fondului in caz de desfiintare cu trimitere.
Am mai gasit pe net o decizie a Curtii de Apel Brasov in care intr-o situatie similara (cerere respinsa pentru exc. prescriptiei..., dar desfiintata in apel) se arata: "In speta, ca urmare a casarii cu trimitere a sentintei civile .., s-a format dosarul ... in care s-a revenit la prima zi de infatisare, deoarece prima instanta s-a pronuntat numai pe exceptie, fara a intra in cercetarea fondului.
Fata de considerentele aratate, motivul de recurs privind tardivitatea modificarii actiunii fiind nefondat a fos respins.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura rejudecare fond eugen82 eugen82 As dori o lamurire privind procedura de rejudecare a fondului dupa desfiintarea in apel cu trimitere. Daca in C.pr.civ. este reglementata procedura de ... (vezi toată discuția)
Precizarea actiunii dupa casare cu trimitere spre rejudecare, pe motiv ca prima instanta nu a intrat in judecarea pe fond a cauzei CABINET DE AVOCAT Valentin PRECUP CABINET DE AVOCAT Valentin PRECUP Va rog sa-mi spuneti daca aveti practica judiciara cara sa sustina admisibilitatea unei cereri de precizare (modificare) a actiunii principale in urmatorul ... (vezi toată discuția)
Introducere nou pirit in solidar eugen82 eugen82 caut jurisprudenta privind admisibilitatea introducerii unui nou pirit in solidar in cursul procesului in prima instanta dar dupa prima zi de infatisare , ... (vezi toată discuția)