avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... procedura rejudecare fond
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

procedura rejudecare fond

As dori o lamurire privind procedura de rejudecare a fondului dupa desfiintarea in apel cu trimitere. Daca in C.pr.civ. este reglementata procedura de rejudecare in cazul casarii in recurs la art.315, in cazul desfiintarii in apel dupa art.297 nu se mai precizeaza nimic privind rejudecarea .
Pun aceasta intrebare intrucit in speta mea la fond cererea mi-a fost respinsa pentru exceptia autoritatii de lucru judecat, fara a se intra in cercetarea fondului. In apel s-a constatat ca nu exista aut.de lucru judecat, instanta de apel in decizie a desfiintat intreaga hotarire de fond („se impune desfiinţarea întregii hotărâri şi trimiterea cauzei spre rejudecare aceluiaşi tribunal.”).
In rejudecare sint din nou la prima zi de infatisare? Pot introduce un nou pirit in solidar cu primul? formula un nou capat de cerere ? Formula "pina la incheierea dezbaterilor in prima instanta" de la art.50, 57, 61 etc. se aplica si in rejudecare? daca da din ce articole c.pr.civ. reies toate acestea ?
Am postat anterior doua mesaje mai simple, dar fie nu mi s-a raspuns decit eliptic, fie cred ca nu am pus suficient de clar intrebarea, ceea ce sper ca am reusit acum. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Rejudecare prima zi infatisare eugen82 eugen82 Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: O hotarire de fond a fost respinsa pentru autoritate de lucru judecat (exceptie invocata de pirit) , Instanta de ... (vezi toată discuția)
Introducere nou pirit in solidar eugen82 eugen82 caut jurisprudenta privind admisibilitatea introducerii unui nou pirit in solidar in cursul procesului in prima instanta dar dupa prima zi de infatisare , ... (vezi toată discuția)
Procedura rejudecare fond si art 315 c.pr.civ eugen82 eugen82 Sint in rejudecare fond dupa casare in apel cu trimitere; in apel a fost desfiintata intreaga hotarire de fond fara niciun fel de indicatii, fondul a fost ... (vezi toată discuția)