avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hotarare definitiva - nu si irevocabila [drept penal]
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hotarare definitiva - nu si irevocabila [drept penal]

Buna ziua,
Imi puteti spune, va rog, pt o hotarare definitiva data dupa recurs, dar pe care nu scrie irevocabila - mai exista cale de atac ?
Puteti analiza speta si solutia instantei la aceast link prescurtat care duce la siteul judecatoriei:
[ link extern ]

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:24, 12 Iunie 2011
In penal daca hotarea este definitiva s-a terminat...
Doar in civil exista termenul de ,,irevocabila,,.
Instanta condamnă pe X la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Interzice inculpatului exerciţiul drepturilor prevăzute de art.64, lit.a şi b c.pen., în condiţiile şi pe durata prevăzută de art.71, alin.2 c.pen. în baza art.86/1 c.pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. stabileşte termen de încercare de 5 ani, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.pe durata termenului de încercare inculpatul este obligat să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul ....; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. în baza art.359, alin.l c.pr.pen., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.864 c.pen. în baza art.71, alin.5 cod penal, suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata suspendării executări pedepsei sub supraveghere. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale recurate.Definitivă.
Spuneti-mi, va rog, potrivit acestei solutii, inculpatul ce pedeapsa are in realitate ? - eu sincer nu reusesc sa mai intele nimic.

multumesc anticipat
Aveti o pedeapsa cu suspendare sub supraveghere.
Sa va prezentati la organul de politie intrucat altfel veti executa pedeapsa.
Ati avut noroc si ati scapat de inchisoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce spune in sentinta? AlinaTinaMircea AlinaTinaMircea Poate sa imi explice si mie cineva mai pe intelesul meu? Solutie: Respinge cererile de reţinere a ... (vezi toată discuția)
Cand imi pot lua permisul inapoi ? fady2all fady2all În baza art. 208 alin. 1 ? 209 alin. 1 lit. e şi g cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.pr.pen. condamnă pe inculpatul x la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto anulat alexalecsandru alexalecsandru In cazul in care mi-a fost anulat permisul auto si hotararea definitiva arata ca mai jos, pot sa dau examenul pt obtinerea unui nou permis dupa un an sau dupa ... (vezi toată discuția)