avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in constatare a unui drept de proprietae
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in constatare a unui drept de proprietae

Exceptia inadmisibilitatii actiunii in constatare poate fi invocata direct in apel, avand in vedere ca eu (reclamantul) am recunoscut dreptul de proprietate al intervenientilor in baza dreptului de accesiune?
Problema invocata de mine este raportata la c/val imobilului ( este construit pe terenul intervenientilor- fostii socrii ) cu banii nostrii ( sotilor).
Cel mai recent răspuns: danielst , utilizator 07:39, 12 Iunie 2011
Exceptia poate fi invocata de catre parat , avand in vedere faptul ca aceasta reprezinta un mijloc de aparare , dar intrebarea este: cine este paratul , daca intervenieti sunt proprietarii terenului???
In acest sens trebuia sa formulati actiune in pretentii impotriva proprietarilor terenului.
Este vb de partaj bunuri comune.
Am precizat ca proprietarii terenului sunt si proprietarii constructiei, in baza dreptului de accesiune, dar cu obligatia de a ne despagubii pe noi sotii ( drept de creanta ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil-mosteniri, drept de proprietatesi altele bratu nicolae bratu nicolae Buna ziua si imi cer scuze dar vreau sa va explic o situatie cam incurcata.Avem un dosar pe rol partaj bunuri comune,fratele meu este in partaj cu sotia .Cand ... (vezi toată discuția)
Partaj - sotul nu vrea sa vanda casa violeta54 violeta54 Buna ziua Vreau sa incep actiunea de divort, am vb. cu sotul meu si mi-a spus sa fac ce vreu. Dar avem o problema :in 2011 am construit o casa unde suntem 3 ... (vezi toată discuția)
Drepturi de mostenire ale sotiei si copiilor cristinapavel cristinapavel Buna seara, As dori sa-mi spuneti cum pot proceda si ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie: Sunt mama a 2 copii minori, si de curand mi-a decedat ... (vezi toată discuția)