Buna ziua,
Sunt utilizator nou, de aceea, daca abordez un subiect ce s-a mai tratat va rog sa ma scuzati.
Tatal meu a decedat in urma cu 2 luni.
Am ramas eu, mama, sora si fratele meu, toti majori si cu familii.
Mama si tata aveau impreuna un apartament. Masina era pe numele tatalui.
In plus, tata a mostenit de la mama lui (dezbatere facuta anul trecut) o casa la tara si niste pamant.
Noi, cei trei copii, vrem ca totul sa revina mamei (de fapt vrem sa vindem casa de la tara, masina si terenul, iar banii sa ii foloseasca mama pentru a se putea intretine)
Intrebarea este: putem supune dezbaterii doar masina , casa de la tara si pamantul, pentru ca mama mea sa devina mostenitor cu dreptul de a le vinde? E obligatoriu sa supunem dezbaterii si apartamentul? Acesta nu va fi instrainat cat e mama in viata, de aceea consideram ca nu e necesar sa platim taxe de mostenire de doua ori pentru el (o data acum si o data cand mama nu va mai fi).
O parere proprie: in cazul sotilor care sunt impreuna de o viata, la prima casatorie, fara copii prin alte curti, consider ca legea ar trebui sa ii atribuie automat sotului ramas in viata tot ceea ce au dobandit impreuna sau au mostenit in timpul vietii ambii soti, fara cheltuieli suplimentare.
Dupa parerea mea, copiii nu trebuie sa aiba pretentie la avutia parintilor pentru ca ei au facut-o, se vor bucura de ea cand parintii nu vor mai fi. De asemenea, sotul ramas in viata trece cu greu peste pierderea celui de langa el si mai trebuie sa dea si o avere pentru a fi posesor al lucrurilor pe care de fapt le-au facut impreuna. Poate o lege viitoare va lua in seama si aceste aspecte.
Va multumesc anticipat pentru raspunsul la intrebarea mea.
Gina
Cel mai recent răspuns:
romascanu , moderator
20:43, 25 Iulie 2008