avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deschidere succesiune dupa decesul parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deschidere succesiune dupa decesul parintilor

Buna ziua. De doua saptamani a decedat mama mea cu care locuiam impreuna in apartamentul ei. Tatal meu a decedat in urma cu 12 ani si nu s-a facut succesiune dupa el. Mentionez ca suntem 4 frati, toti casatoriti si ca tatal meu a mai avut un fiu din alta casatorie dar care a decedat si el. Dupa decesul mamei m-am inteles cu fratii mei sa raman eu in continuare in apartamentul parintilor si sa-i despagubesc pe fiecare in parte. Asi vrea sa stiu daca trebuie facuta succesiunea si dupa tata si care este ordinea demersurilor care trebuiesc facute. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 13:02, 25 Martie 2010
Va revine obligatia dezbaterii succesiunii cronologic,intai a tatalui ,ulterior a mamei
In caz de consens asupra modalitatii de impartire a masei succesorale ,puteti solutionar rapid la notar
In caz de neintelegere, dezbaterea se va putea solutiona in instanta de judecata
Buna ziua,

se va face succesiune dupa ambii parinti; numai in cazul in care bunurile ramase ar fi apartinut exclusiv mamei, succesiunea dupa tata nu mai trebuie facuta;

Prezumand insa ca ambii parinti au fost proprietari ai apartamentului atunci veti face succesiunea atat dupa tata cat si dupa mama.

Procedura - cata vreme exista intelegere intre mostenitori - se va face in fata Notarului care va va da cu lista actele de care aveti nevoie si taxele + onorariul care trebuie platite.

Cu stima,
Avocat Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune- mostenire redialboss redialboss buna seara situatia se prezinta asfel : mama decedata in urma cu 4 ani ; tatal decedat ac. in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)
La decesul tatălui meu am descoperit ca numele lui de familie este cu â din a, nu î din i cum este scris la mine și la fratele mai mic. vom avea probleme la succesiune? myinfo myinfo Buna ziua, la decesul tatalui meu am descoperit ca de fapt numele lui de familie se scria cu â din a si nu î din i cum eu si fratele mai mic avem numele ... (vezi toată discuția)