avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta de pensionare

Data nasterii: 16 august 1958
Lucrez de la 1 septembrie 1981.
Cand pot sa ma pensionez in conditiile noii Legi, in situatia de la punctul a) si b):
a) anticipat - care sunt "consecintele" financiare
b) la limita de varsta
Va multumesc.:)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:29, 11 Iunie 2011
1. Pentru o femeie nascuta in august 1958 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 2 luni.
2. Pensie pentru limita de varsta = in octombrie 2019.
3. Pensie anticipata (fara diminuarea pensiei) = in octombrie 2014 daca veti avea un stagiu de cotizare de 39 de ani si 2 luni.
4. Pensie anticipata partiala (cu diminuarea pensie cu 0,75% pentru fiecare luna de anticipare) = in octombrie 2014 daca veti avea un stagiu de cotizare de 31 de ani si 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata cboboc cboboc femeie,54ani,nascuta in 1958, mai cand se poate pensiona anticipat si in ce conditii privind plata pensiei (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata roxyy23 roxyy23 buna seara,referitor la pensionarea anticipata mama mea este nascuta pe 16 02 1958 ,30 de ani vechime ,am vrea sa stim daca are dreptul la pensionare ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot iesi la pensie? zohnermariana zohnermariana Sunt nascuta in 9 august 1958 si am o vechime in campul muncii de 29 de ani si 4 luni.Cand pot solicita iesirea la pensie anticipata sau la limita de ... (vezi toată discuția)