avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dat in judecata pt un caine
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dat in judecata pt un caine

Locuiesc la casa , am un caine (ciobanesc german) legat langa gardul care ma separa de vecini.
Am fost amenintat ca voi fi dat in judecata daca nu mut cainele de acolo .Marturisesc ca nu a scapat niciodata din lant .Problema vecinilor e ca latra,ii fac curatenie zilnic.
Pot obtine ceva vecinii dandu-ma in judecata?
Cel mai recent răspuns: kartago , utilizator 15:40, 11 August 2011
Vecinii dvs. au dreptul la liniste, s-ar putea sa aiba castig de cauza.
De ce nu lasati cainelui putina libertate de miscare? Ati incercat sa-l mutati,,pe sarma"? se mai misca si el , saracutul si se mai diminueaza si latratul.
la urma urmei nu cred ca poti obliga cainele sa nu latre, este si el animal, un lucru totusi, nu este o persoana. Dar cum a mentionat ''emma''...mai dati-i drumul cainelui prin curte. Posibil sa nu mai latre asa tare....si in + este locuinta d`voatra si cam puteti face ce doriti :D
Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 (**republicata**) (*actualizata*)
pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice
ART. 2
Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma.

Vazand prevederile de mai sus, probabil ca vecinul vrea sa fiti sanctionat contraventional.si amenda nu este mica.
Observati ca prevederea respectiva nu se refera la anumite ore, asa ca nu prea vad ce puteti sa faceti

Imprumutati un sonometru (sau cumparati unul) si vedeti exact ce nivel de zgomot aveti :D . Legea prevede cat db trebuie sa fie :D

@edvin, folositi butonul ,,editeaza" pentru a adauga detalii :)
Nu , nu poti obliga cainele sa nu latre, dar nici vecinii nu pot fi obligati sa traiasca permanent in zgomot.Stiti cum se zice , libertatea noastra se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt.Trebuie sa invatam sa convietuim, si nu in ultimul rand sa admitem ca un caine este o fiinta si nu un obiect care trebuie sa stea intr-un punct fix.Ce ar putea el sa faca, in afara de a latra? Pote fi invinovatit el? nu, stapanul ar putea gasi o solutie convenabila...pentru vecini, dar si pentru animal :)

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice karytat karytat Buna ziua. Imi cer scuze in primul rand daca nu am incadrat intrebarea la sectiunea care trebuie. Este vorba de o reclamatie care am primit-o de la o vecina. ... (vezi toată discuția)
Latratul cainelui (pe timpul zilei) vizcatalin vizcatalin Buna ziua. Am un caine ce are varsta de 3 luni jumatate. Il am deja de o luna si un pic. Cainele incepe sa latre doar cand este lasat singur acasa, pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am un câine labrador are 1 an jumate , latră undeva ... Maria@91 Maria@91 Buna seara. Am un câine labrador are 1 an jumate , latră undeva la 1 ora 2 maxim pe zi dar nu în continuu când trec pisici ,alți câini sau se joacă ... (vezi toată discuția)