avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tulburarea linistii publice

Buna ziua.
Imi cer scuze in primul rand daca nu am incadrat intrebarea la sectiunea care trebuie. Este vorba de o reclamatie care am primit-o de la o vecina. Locuiesc la casa si curtea mea e inconjurata de blocuri. In curte am un caine de 8 luni care, normal, ca orice caine, mai latra din cand in cand. Recunosc ca de vre-o doua saptamani latra mai mult pentru ca i-am mutat locul in care il tin si nu prea ii convine (probabil are nevoie de ceva timp sa se obisnuiasca). De curand, m-am trezit la poarta cu o vecina de la bloc care m-a amenintat ca daca nu fac cainele sa taca (nu o intereseaza cum) se duce la politie sa ma reclame. M-am uitat pe internet si nu am gasit niciunde o prevedere legala privind sanctionarea proprietarilor de caini care latra. Am gasit L61/1991, actualizata, care se refera la tulburarea linistii publice. Momentan am mutat cainele la sat, dar nu vreau sa renunt la el. Am contactat pe cineva pentru a procura o zgarda antilatrat, dar probabil va mai dura ceva timp pana cainele se va invata cu ea. Eu am rugamintea sa imi spuneti daca exista vre-o prevedere legala vis a vis de latratul cainilor, amenda care pot sa o iau si daca exista ceva reglementari a etapelor de sanctionare. Am citit pe internet ca ar trebui sa vina Politia animalelor sa masoare nivelul de intensitate a latratului timp de 3 zile consecutiv la ore diferite, dar nici pentru asta nu gasesc reglementari legale. Chiar nu vrea sa am probleme de niciun fel, dar nici nu vreau sa renunt la caine. Va rog sa ma ajutati.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 13:49, 13 Martie 2012
Art .2 In sensul prezentei legi . termenii si expresiile de mai jos au urmatoarea semnificatie ;
a ) zgomot - sunet sau amestec de sunete discordante , puternice , care afecteaza in mod neplacut auzul , creat de activitatile umane ori de un animal de companie , vehicul , obiect , instrument sau aparat folosit , condus sau controlat de om , care tulbura linistea publica :
f )imediata vecinatate - zona adiacenta unor spatii de locuit ,in limita a cel mult 50 metri fata de aceste spatii :

Senatorii au aprobat noi sanctiuni pentru tulburarea ordinii publice

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dat in judecata pt un caine waltham01 waltham01 Locuiesc la casa , am un caine (ciobanesc german) legat langa gardul care ma separa de vecini. Am fost amenintat ca voi fi dat in judecata daca nu mut cainele ... (vezi toată discuția)
Latratul cainelui (pe timpul zilei) vizcatalin vizcatalin Buna ziua. Am un caine ce are varsta de 3 luni jumatate. Il am deja de o luna si un pic. Cainele incepe sa latre doar cand este lasat singur acasa, pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua printre altele ,detinem si o proprietate la tara unde ... strumphu_74 strumphu_74 Buna ziua Printre altele ,detinem si o proprietate la tara unde tinem 4 (patru) caini de paza.Vecinul de vis-a-vis,deranjat de latratul cainilor si-a montat ... (vezi toată discuția)