avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am un certificat digital. Cum pot semna declaratiile ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am un certificat digital. Cum pot semna declaratiile pentru alte firme?

daca am un certificat digital si semnatura electronica pentru o firma ce pasi trebuie sa urmez sa pot semna si declaratiile pentru alte firme
Le semnati, pur si simplu, dar atentie, va asumati ceea ce semnati. Nu veti putea face raspunzator pe altcineva pentru ceea ce e scris in declaratie, chiar daca declaratia este a altei societati.

Poate sa cereti si acceptul societatii al carei certificat il folositi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
elga50, moderator
In cazul in care titularul certificatului nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabiluluji reprezentat, trebuie depus documentul de imputernicire, autentificat de notarul public, din care rezulta dreptul titularului de certificat calificat de a semna declaratiile fiscale pentru alti contribuabili.
Privind împuternicirea de la contribuabil: în situaţia în care titularul certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului reprezentat, se prezintă documentul de împuternicire, autentificat de notarul public, din care rezultă dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaraţiile fiscale pentru contribuabil. Dacă există calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului, se prezintă documentul, în original şi copie, care atestă această calitate (acest document poate fi Hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor sau Statutul societăţii comerciale)
Aceste informatii le gasiti pe adresa de net [ link extern ]
Imputernicirea cu care se prezinta TITULARUL semnaturii electronice la ANAF este a reprezentantului legal al societatii proprietare a certificatului si prin aceasta se spune ANAF-ului ca societatea X il imputerniceste pe "cutarica Y" sa o reprezinte prin semnatura sa electronica pe care o foloseste ca TITULAR (semneaza cu numele sau). Pe acea semnatura este specificata si societatea proprietara a certificatului.

Asa ca daca "cutarica Y" semneaza si pentru alta societatea Z, raspunzator este "cutarica Y" si societatea X pentru ce se declara privitor la societatea Z.


Daca certificatul este proprietatea persoanei, ceea ce nu este cazul acum, in acest topic, atunci proprietarul este acelasi cu TITULARUL si poate semna cate declaratii doreste in numele sau in exclusivitate, purtand insa responsabilitatea celor declarate in totalitate si in exclusivitate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
elga50, moderator
elga50 a scris:

Le semnati, pur si simplu, dar atentie, va asumati ceea ce semnati. Nu veti putea face raspunzator pe altcineva pentru ceea ce e scris in declaratie, chiar daca declaratia este a altei societati.

Poate sa cereti si acceptul societatii al carei certificat il folositi.


nu raspunde de continutul declaratiei raspunde doar de TRANSMITERE ca si curierul de ce induceti lumea in EROARE! ce aveti de castigat? preiau in PDF salvez si semnez cu parola si transmit atat,orice document inclusiv un contract comercial nu sunt obligata sa l citesc sau sa corectez.Cunoasteti servicile fan courier sau altii sigileaza plicul si il expediaza idem depunerile la finante le face si pensionarul nu obligatoriu Administratorul deci e un serviciu de curierat dar prin posta electronica:)) nu posta terestra:)) sau navala .

ps. daca sunteti amabile imi cititi din lege fraza care spune cele afirmate mai sus, multumesc eu am citit atent dar nu retin CONTINUT.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2011
ovidiu7676, utilizator

Alte discuții în legătură

Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. obtinere. etape. - atentie! din 1 iulie 2011 declaratia 112 se depune doar online! Valentin_buzau Valentin_buzau [b]Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. Obtinere. Etape. - Atentie! Din 1 iulie 2011 Declaratia 112 se depune doar ONLINE! ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru certificatul digital stanciuoana stanciuoana buna ziua pentru noul mod de a transmite decl. 112, adica on line cu semnatura electronica, iti trebuie un certificat digital.In cazul unui adminstrator la o ... (vezi toată discuția)
Procura pentru semnatura electronica alina40 alina40 Buna ziua, daca a depus cineva la ANAF declaratia 150 si documentele solicitate pentru semnatura electronica, poate ne ajuta spunandu-ne ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)