Am un teren cu iarba verde pe el pe care am dat 63000 de euro. De la banca am luat 50 000 pt care platesc exact 562 euro. Am dat in judecata banca pt dobanda foarte mare. Chemarea in judecata am facut-o in noiembrie 2010. Au avut loc cateva infatisari (3 la numar) dar judectorul nu s-a pronuntat inca pe fond - urmatorul termen aruncandu-ma in octombrie. Luand in calcul faptul ca procesul va dura cel putin inca 1 an, poate doi am decis sa nu mai platesc. Fac eforturi supraomensti sa achit acesti banuti si mai ales ca din toamna nu o sa mai am 3 locuri de munca, ci doar doua. Si in plus avand intarziere la plata 80 zile am constatat ca doar dobanda penalizatoare se ridica la ... 1000 de euro. Adica dupa ce am achitat o luna restanta (570 euro) sa mai am datorie ...2800 euro ca sa fiu la zi, de parca am masina de facut bani acasa. Catastrofal. Am un avantaj ca sunt in litigiu cu ei? Poate imi dati un sfat...
Faptul ca va aflati in litigiu nu o sa-i impiedice sa treaca la executare silita (de regula o fac cand intarzierea e de 90 de zile).
Atata timp cat nu aveti o incheiere de suspendare a executarii contractului aveti obligatia sa achitati ratele asa cum figureaza acestea in graficul de plata.
Bine, ma executa. Daca castig procesul peste un an sau doi? Ori pica si procesul intrucat numai exista "cauza"? (daca mi se vinde terenul). Pana acum am platit cam 20 000 euro in rate (de 4 ani). Mai se poate recupera ceva? Sau de regula il vand la oamenii lor la un pret derizoriu si o sa ma astept sa imi faca poprire pe coliva?