avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie

As dori sa stiu ce solutie legala am in cazul in care ,in mod repetat, o colega de serviciu imi aduce diverse acuzatii de natura personala ,cu conotatii sexuale , producandu-mi prejudicii de imagine.Mentionez ca nu doar familia mea are de suferit, ci si alte persoane , iar o discutie cu seful nostru nu a dus la nici un rezultat : concluzia acestuia ca ,,e proasta de gura si n-ai ce sa-i faci'' lasandu-ma fara replica.
Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 21:03, 12 Iunie 2011
Depuneti o plangere pentru insulta si calomnie impotriva colegei dvs, la politie sau parchet.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2011
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Prieteni, nu e vorba despre studii juridice doar, ci de a fi pus la curent cu legislatia.
Momentan nu mai pot fi solutionate plangerile pentru insulta si calomnie, cele 2 infractiuni fiind dezincriminate.
Solutia ca va ramane, @enache ramona, este o actiune la instanta civila, si , desigur ca va trebui sa faceti dovada prejudiciului suferit, intrucat altfel nu veti putea sa va faceti dreptate.
Intr-adevar insulta si calomnia sunt dezincriminate existand in acest sens decizia nr.8/2010 a ICCJ in care s-a hotarat ca cele 2 infractiuni nu trebuie reincriminate.Decizia Curtii Constitutionale din 18 ianuarie 2007 prin care s-a decis neconstitutionalitatea abrogarii art.205,206 si 207 CP nu inseamna ca insulta si calomnia au fost reincriminate.Dvs puteti sa va adresati instantei civile cu o actiune in raspundere delictuala,demonstrand prejudiciul cauzat de acuzatiile calomnioase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere de calomnie dumiras dumiras ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de ... (vezi toată discuția)
Calomnia prin presa Mihaita Catalin Mihaita Catalin Daca in presa se publica articole despre un primar de oras (ca persoana publica nu ca persoana fizica) ca a facut.... , a refacut...., a inlesnit semnarea unor ... (vezi toată discuția)
Insulta? serediuclaudiu serediuclaudiu In urma cu 2 saptamani in urma unor discutii cu vecinii in ceea ce priveste desfintarea unei gradini si crearea de noi locuri de parcare, am avut o discutie cu ... (vezi toată discuția)