avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Iesirea la pensie anticipat si angajare dupa
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Iesirea la pensie anticipat si angajare dupa

1 Daca isi la pensie anticipat cu penalizare poti sa soliciti incetarea primirii pensiei anticipate si sa te angajezi din nou?

2 Penalizarea in cazul iesirii la pensie anticipata se aplica pana la implinirea varsteai de 65 ani(barbati) sau pana la implinirea vechimii de cotizarea la pensie de 43 ani.(am 41 ani vechime)

3 La iesirea la pensie anticipata voi primi salarii compensatorii.In cazul in care gasesti de lucru si te reangajezi poti renunta la pensie anticipata fara sa ti se impute din saariile compensatorii???
4 pensia maxima este limitat la 3 puncte?Sau cuit este din calcul?

PS: persoana lucreza in sistemul privat la o banca.Varsta de 61 si 41 vechime.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rasarit , utilizator 12:02, 12 Iunie 2011
1. - Pensia anticipata partiala se suspenda in cazul in care beneficiarul ei are venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie (de exemplu venitul din salarii).
- In momentul in care incheie un CIM merge la Casa de Pensii si depune o cerere de suspendare a pensiei pe perioada cat are CIM.
2. Diminuarea pensiei este pana la data implinirii varstei standard de pensionare, stabilita in functie de data nasterii (daca este barbat si este nascut incepand cu 1950 varsta standard de pensionare este de 65 de ani).
3. - Daca in CCM aplicabil unitatii sau in regulamentul intern aveti prevazute salarii compensatorii in cazul pensionarii anticipate (partiale) atunci le poate primi.
- Suspendarea pensiei anticipate nu este un motiv de restituire a platilor compensatorii primite la data pensionarii.
4. Legea 263/2010 nu prevede o plafonare a marimii punctajului..
Multumim Domnului moderator Valeriu!!

Multa sanatate!!
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2011
Rasarit, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce penalizare iese la pensie un barbat de 60 ani cu 41 ani vechime olimpiacaratus olimpiacaratus Buna ziua, puteti sa imi spuneti daca un barbat de 60 ani (impliniti in 30.01.2014), 41 ani vechime + stagiul militar, poate iesi anticipat la pensie si daca ... (vezi toată discuția)
La 58 de ani se poate iesi la pensie anticipat sforza sforza Tatal meu are 58 de ani si nu stie daca poate sa iasa la pensie anticipat si daca da ce acte ai trebuiesc. Are 37 de ani lucrati. (vezi toată discuția)
Varsta pensionare anticipata janpopa janpopa Buna ziua si la multi ani! Am 59 de ani ,sunt angajat intr-o societate de stat,sunt unic intretinator de familie, am 35 de ani vechime si am 3 ani de grupa a ... (vezi toată discuția)