avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere administratori
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere administratori

In cazul unui SA cu obligatia de a avea 3 administratori, s-a convocat AGA pentru ca 2 dintre acestia se retrag si vor fi inlocuiti cu alti 2. Exista niste cerinte speciale legate de procedura (nr actionari prezenti, % de voturi exprimate cu care trebuie alesi)? Sau pur si simplu AGA aproba retragerea a lor si voteaza numirea in CA a altor 2?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 14:49, 13 Iunie 2011
Pai ce scrie in actele contitutive ale SA-ului?
generalitati: alegerea si revocarea se face doar de AGA; AGA care se poate convoca la 15 zile
Nimic de procente? Atunci se aplica prevederile legii 31 din 1990 cu modificarile si completarile ulterioare.
dat fiind ca este o AGA extraordinara care se tine cu prezenta a 3/4 din actionari si deciziile se considera luate cu votul a 1/2 din actionari se poate valida retragerea a doi membrii CA si numirea altor 2?
Din moment ce AGAE a fost legal intrunita, votul a respectat procentu, amintit si de dumneavoastra, si nu exista restrictii pentru ca o AGAE sa decida in acesta tema, atunci nu vad de ce sa nu considerati valida hotararea?

Alte discuții în legătură

Administartorii pot fi revocati numai de adunarea generala ordinara ? arlandh arlandh Sunt actionar la un SA si am solicitat CA convocarea adunarii generale extraordinare avand ca ordine de zi revocare administratori, revocare cenzori, alegere ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi scos din consiliul de administratie andex andex Buna seara, Societate pe actiuni cotata la BVB cu doi actionari majoritari 47% cu 47% si restul din aprox. 500 de actionari cu 0.000..% Din partea ... (vezi toată discuția)
Aga boggieuk boggieuk As dori sa va intreb care sunt pasii care trebuie urmati pentru constituirea unei Asociatii Generale a Actionarilor (sau o forma de asociatie echivalenta) ... (vezi toată discuția)