avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... patron
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

patron

Mi-am dat demisia de unde lucram si patronu nu mia platit zilele de concediu si nici zilele care le-am lucrat si as vrea sa il fac sa plateasca pentru asta spre ex. sa ii trimit controale de la diferite agenti ale statului ca are multe lipsuri privint conditile de munca si siguranta la locul de munca.unde pot sa fac sesizari sa trimit controale acolo?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:57, 13 Iunie 2011
Foarte simplu. Faci sesizare la garda financiara, politia economica si protectia munci.
In plus il puteti actiona in judecata pentru a va achita drepturile cuvenite pentru perioada cat ati avut calitatea de angajat si pe care a refuzat sa vi le achite.
alin241 a scris:

Mi-am dat demisia de unde lucram si patronu nu mia platit zilele de concediu si nici zilele care le-am lucrat si as vrea sa il fac sa plateasca pentru asta spre ex. sa ii trimit controale de la diferite agenti ale statului ca are multe lipsuri privint conditile de munca si siguranta la locul de munca.unde pot sa fac sesizari sa trimit controale acolo?

Pentru nerespectarea actelor normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca puteti sesiza ITM-ul si/sau Inpsectia Muncii.

Pentru savarsirea unor acte si fapte din domeniul economic, financiar si vamal, care au ca efect evaziunea si frauda fiscala puteti sesiza Garda Financiară , A.N.A.F-ul , Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt organele abilitate pentru efectuarea controalelor intr-o firma? andreiszabou andreiszabou As dorii sa stiu daca va rog , care sunt organizatiile de stat care efectueaza controale asupra unei firme. Pentru nerespectarea protectiei muncii , ... (vezi toată discuția)
Va rog astept un raspuns cristache paula cristache paula BUNA am un ,,af "si mai tot timpul imi vin controale si vreau sa stiu si eu: ce ar trebui sa verifice politia economica? ce ar trbui sa verifice politia ... (vezi toată discuția)
Pacaleala in contract isarescu82 isarescu82 La locul de munca actual am 900 lei salariul brut pe conttract primim pe card bani . Iar conducerea trimit pe domni inspectori sa ne dea diferenta pana 1200 ... (vezi toată discuția)