avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesiune - certificat urbanism - litigiu pe rol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesiune - certificat urbanism - litigiu pe rol

Este vorba de un teren al primariei regim domeniu public, cu privire la care am un litigiu cu primaria de mai multi ani.
La cca un an de la chemarea in judecata primaria a concesionat terenul prin hotarire a consiliului local, apoi primarul a incheiat un contract cu un SRL, care SRL insa nici pina acum nu a construit nimic. In hotarirea cons.local se arata ca a fost emis certificatul de urbanism nr...
Intrebari: trebuia mentionat undeva in certificatul de urbanism ca exsta litigiul , sau nu? Avea dreptul primaria sa concesioneze inainte de hotarire irevocabila in litigiul cu mine? Daca nu, ce lege/ articol a incalcat?
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2011
eugen82, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 18:32, 13 Iunie 2011
Depinde despre ce fel de litigiu este vorba. Daca este vorba de revendicarea terenului, Primaria nu avea dreptul sa concesioneze terenul.
Vedeti L50/1991, Cap II, Concesionarea terenurilor pentru construcţii, art 13.
Verificati daca conf. acestei legi, a fost respectata procedura legala de concesionare.

In Certificatul de Urbanism nu este obligatoriu sa fie mentionat litigiul. CU este un act informativ asupra conditiilor in care se poate construi pe acel teren. Faptul ca SRL-ul nu a construit inca, nici nu avea cum, constructia se edifica in baza Autorizatiei de Constructie, nu a CU!
Nu este revendicare. Nu sint in situatia de la art.14 din legea 50/1991 .
Este un alt litigiu, a fost desfiintata abuziv (pe cale administrativa) o constructie autorizata. Mi se pare mai mult decit logic faptul ca atit timp cit nu s-a pronuntat o hotarire irevocabila, concesiunea sa nu poata avea loc.
Dar nu regasesc un text de lege din care sa reiasa aceasta.
La art.13 din legea 50 sint precizari generale.
Daca in certificatul de urbanism nu se mentioneaza litigiile pe rol, atunci ce are de verificat consiliul local inainte de a hotari concesionarea? sa ceara avizul directiei juridice, care cunoaste ce litigii exista? intreb si eu..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala concesionarea unui teren in litigiu? eugen82 eugen82 Speta este urmatoarea: Am chemat primaria (sectorul prin primar) in judecata pentru desfiintarea abuziva a unei constructii autorizate aflate pe domeniul ... (vezi toată discuția)
Exista un articol in codul civil? eugen82 eugen82 stiti daca exista un articol in codul civil care sa interzica unui proprietar al unui bun in speta imobil sa il inchirieze de doua ori in acelasi timp (cu ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare noane noane in anul 1996 am cumparat de la socrii cu act de vanzare cumparare un imobil construit in anul 1994 si terenul aferent in suprafata de 300 mp.pe care era ... (vezi toată discuția)