Aveti dreptate,, nu are nevoie decat de pasaport,,Dar problema este pasaportul.!! ca sa-i faca pasaport minorului este nevoie de consintamantul ambilor parinti, indiferent daca sun casatoriti, concubinaj sau divortati. Cunosc acest fapt din experenta propie..:(
Parintele care are incredintat minorul prin hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila poate sa plece din tara insotit de minor fara acordul celuilalt parinte, avand asupra sa hotararea prin care minorul i-a fost incredintat in original si pasaport pentru minor.
Pentru pasaport minorului, de asemenea nu are nevoie de acordul celuilalt parinte, fiind suficienta hotararea de incredintare si acordul reprezentatului legal, respectiv a tatalui in acest caz, consimtamant dat in fata lucratorului de pasapoarte.
Pentru eliberarea unui pasaport individual unui minor sunt necesare.
-cererea tip si anexa (cartonas);
-certificatul de nastere, in original si copie ;
-actul de identitate al reprezentantului legal in original si copie;
-consimtamantul reprezentantului legal, autentificat la notariat, sau dat in fata lucratorului de pasapoarte;
-documente justificative din care sa rezulte motivarea solicitarii;
-hotararea judecatoreasca ramasa definitiva prin care minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, in original si copie.
Pasaport bebe
bbbia...
Sotul meu este plecat in danemarca eu am ramas in tara cu copilasul nostru in varsta de 6 luni peste 2 saptamani urmeaza sa plecam la tati impreuna cu un ... (vezi toată discuția)