avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum vedeti o speta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum vedeti o speta?

X cheama in judecata civila pe Y. Actiune este intemeiata, X are interes, cererea este admisibila, Pana dupa prima zi de infatisare Y face opozitie la cererea reclamantului Y, mai solicita un termen ca sa-si angajeze aparator, Nu angajeaza aparator pentru termenul viitor, Dar, dupa termenul de probe Y , recunoaste dreptul pretins de reclamantu X, sa zicem un petit Z si totodata ii si achita suma pretinsa de reclamant.
Cum se pronunta instanta? "Respinge cererea ca ramasa fara obiect", reclamantul X in cazul de fata a fost cazut in pretentii, iar paratul Y nu mai este obligat cf. art,274. Cod proc. civ. la plata cheltuielilor de judecata.
Reclamantul X este in pierdere cu TT; TJ si alte cheltuieli ocazionate timp. transport, consumabile "onorariu avocat";;
Cum vedeti solutionarea echitabila, unei astfel de spete?
(P.s am avut experenta unei astfel de situatii):))

Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 09:51, 13 Iunie 2011
atacati hotararea si cereti cheltuielile de judecata, potrivit disp din c.p.c. Asta daca nu ati renuntat dvs. insiva la ele!:)
sdianaviolina a scris:

atacati hotararea si cereti cheltuielile de judecata, potrivit disp din c.p.c. Asta daca nu ati renuntat dvs. insiva la ele!:)

Este o speta, dintr-o alta localitate si de ceva timp in urma , unde am solicitat cheltuielile(taxele de timbru achitate) pe dispozitiile art.23 alin(1) lit. c) din Legea Nr.146/1997, cerere ce a fost respinsa, (..sa mai si rademe;; replica judelui.. "hai d'le nu ma aburi.."). Cauza a avut obiect plata unei sume de bani la care eu am timbrat valoarea, In timpul procesului paratul imi trimite banii prin posta, cauza ramane fara obiect. Si consecinta;; respinge cererea ca "ramasa fara obiect" corect..#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemat in judecata pentru restante la intretinere(plata facuta in timpul judecatii pe exceptie?) Manole Dumitru Manole Dumitru 1). X(Asociatie de proprietari)cheama in judecata pe Y pentru restante la intretinere, fara sa fie notificat, de X.. Ce pretentii are fata de Y??? 2). Y (nu ... (vezi toată discuția)
Se poate face apel pt nerespingere cerere ca insuficient timbrata? voinea75 voinea75 Va expun pe scurt situatia unui partaj intre fosti soti. Stadiul procesului(prima instanta): a ramas in pronuntare La antepenultimul termen s-a pus in vedere ... (vezi toată discuția)
cum calificati urmatoarea situatie?? Manole Dumitru Manole Dumitru O speta pe Ordonanta Presedintiala cu obiect de judecata \"custodie minor\", Ne aflam la al 8 termen de judecata astazi 20 iulie 2011, urmatorul termen ... (vezi toată discuția)