O speta pe Ordonanta Presedintiala cu obiect de judecata "custodie minor",
Ne aflam la al 8 termen de judecata astazi 20 iulie 2011, urmatorul termen la 31 august 2011,
Pe motivul ca parata la primul termen solicita aparator, dupa care curg 4 termene ca nu venea Raportul de ancheta socila de la domiciliul declarat (parintii paratei). Aparatorul paratei la termenul cand a sosit raportul cunoscand ca este dezastros in defavoare paratei, solicita termen ca parata si-a contractat cu chirie un apartament. Aduce la termenun solicitat un Contract de inchiriere din care nu rezulta localitatea si judetul unde se afla apartamentul. Instanta face adresa la Directia Comunitare a localitatii X, nu vine raportul, trece termenul aparatorul arata ca cartierul respectiv se afla in Comuna Y, instanta face adresa, iar nu vine raporul, si azi la termen face o noua adresa la primaria Z a Comunei Y,
Sper, ca aceasta O.P. se va solutiona odata cu casatoria minorului"" Ce ziceti de "Solutionarea cuceleritate, si intr-un termen rezonabil a unei cerero pe O.P."
Tntr-o astfel de situatie sunt incalcate drepturile procesuale ale reclamantului prin sicanele ce sunt facute de parata sub obladuirea si toleranta judelui""???:((=D>
Prin Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, care a modificat legile privind justiţia, Direcţia Inspecţiei judiciare s-a transformat în Inspecţie judiciară.
Potrivit art. 60 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi modificată, pe lângă Plenul Consiliului Superior al Magistraturii funcţionează Inspecţia Judiciară, condusă de un inspector şef.
Potrivit alineatului 2 al aceluiaşi articol, în cadrul Inspecţiei judiciare funcţionează un serviciu de inspecţie judiciară pentru judecători şi un serviciu de inspecţie judiciară pentru procurori.
mie nu mi se pare.
instanta n-o putea obliga pe parata sa nu se mute.. si daca tot s-a mutat ( ca atunci i-a venit ei ) , trebuie sa se faca ancheta la domiciliul actual.. ca nu au venit rapoartele, nu e vina paratei sau a judelui..
intre noi vb, aveti dreptate ca parata ajutata de av, trage de timp cautand sa castige teren.. insa oficial, legal, nu aveti ce face
Nu ar fi trebuit acordat acel termen pentru a se da posibilitatea paratei sa inchirieze un apartament.
Cauza se judeca in procedura ordonantei presedintiale, procedura urgenta si vremelnica.
Trebuia avuta in vedere situatia partilor din acel moment, iar hotararea pronuntata in raport de aceasta situatie. Daca situatia paratei se schimba, aceasta putea face cerere de reincredintare sau invoca noua situatie in dosarul de fond.
Dupa 8 termene de judecata, deja scopul ordonantei presedintiale s-a pierdut.
Presupun ca nu ati avut avocat, altfel cauza nu s-ar fi amanat atat si pentru asemenea motive...
Bine, am inteles raspunsul D-voastra (gi_jane2), Dar cum stam la violarea dreptului privind solutionarea intr-un "termen rezonabil"?, De fiecare data judele arata ca la termenul care vine dam discutia la "fond". Problema ca parata isi schimba mereu domiciliul, si este necesar al raport de ancheta sociala la noul domiciliul, din toata procedura studiata de mine nu am gasit nici o dispozitie care sa permita unei parti intr-o speta pe O.P. sa sicaneze si sa lungeasca nejustificat solutionarea cererii. Ci dinpotriva exista sactiuni judiciare impotriva partii care intarzie cu motive neintemeiate judecata cauzei.B-)
Deasemeni cum stam si la capitolul ca O.P. se solutioneaza "cu celeritate"? Se dau termene la o luna si jumatate intr-o O.P.?,,,Presupun se dau termenele asa de lungi, pentru ca parata sa mai gaseasca ceva motive de amanare?
Oare la mijloc nu este ceva "putred"???:">
Am inteles raspunsul D-voastra Dl avocat Alimanescu,(situatii de genul acesta numai in Justitia Romana sunt intalneste!! ).Intr-adevar speta si-a pierdut eficienta unei O.P., practic ne aflam la solutionarea dreptului comun. Dar sa nu uitam ca in fata judelui partile nu se impart;;; cei cu aparatori si cei fara aparatori. Judele trebuie sa fie "impartial si nepartinitor"cu vro parte (de data aceasta am constatat partinirea judelui cu parata)...Deci; Judela la fiecare termen solicitat de parata am facut opozitie cu motivatie, insa "pixul si decizia se afla in mana judelui", fara sa ezite termen peste o luna sau o luna si jumatate. Dupa parerea me este interzisa o astfel de manifestare a celui care trebuie sa fie neutru de cauza..:(
Citare parat
Martonze
Buna seara,
In procesul de incredintare minor, s-a admis cererea mamei, tatal biologic depunand cerere reconventionala pentru vizita minor in tara si in ... (vezi toată discuția)