avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie

Sa zicem ca XY este in stare de ebrietate. Xy este cu o masina pe drumuri publice doar cu motorul pornit // motorul nepornit, deci nu se afla in miscare...poti face orice in masina sau de ex: sa schimbi roata. Daca vine politia rutiera si te vede in stare de ebrietate chiar daca nu esti in miscare cu masina....care sunt consecintele?sau daca sunt...
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:55, 13 Iunie 2011
Daca nu circulati pe drumurile publice sa schimbi o roata sau sa faci altceva la motor e OK dar trebuie sa probati ca nu aveti intentia sa conduceti si era langa dvs un sofer care nu era in stare de ebrietate
Daca nu sunt martori ca sa justifici ca nu intentionai sa circuli pe drumuri publice, esti sanctionat corespunzator?
Potrivit art. 87 alin 1 OUG 195/2002 actualizata " Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana ce are o imbibatie alcoolica de peste 0,80g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani"...deci ar trebui, pentru a fi in prezenta acestei infractiuni, ca persoana respectiva ce se afla in stare de ebrietate sa conduca autovehiculul respectiv , nu doar sa se afle in stationare sau pur si simplu in masina. Cu toate acestea, in practica s-au intocmit foarte multe procese-verbale avand ca temei aceasta situatie.
si instantele ce au zis?
Exact ''ungureanu''.....M`am uitat peste tot in cod, in legi....si peste tot se specifica ''Conducerea'' si nu ''stationarea'' .....deci pana la urma ar trebui sa nu existe/sa existe sanctiune pentru aceasta fapta?

Alte discuții în legătură

Permis retinut tibuleac tibuleac Mi-a fost retinut permisul pt consumul de alcool,e si normal dar vreu sa stiu dak se poate sa mi-l anuleze din cauza alcoolemiei care am avuto adica 2,31 in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier; stare de ebrietate; vatamare corporala ioanap28 ioanap28 Ieri, 2 prieteni aflati in stare de ebrietate au avut accident. Soferul a pierdut controlul masinii intr-o curba si s-a oprit intr-un alt autovehicul stationat ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan = anulare permis? rafaell222 rafaell222 buna ziua.am o problema care ma streseaza f mult.in urma cu 2 zile am fost prins la volan dupa ce am baut cateva pahare cu vin.rezultatul la etilotest a fost ... (vezi toată discuția)