Ma aflu in Iraq si inainte de sosirea mea in tara peste 3-4 luni, doresc sa imi trimit laptopurile personale (2 buc), un hard-drive, camera video..., prin posta. Intrebarea mea: Mi se va percepe taxa la vama in Romania? Care e procedura? Nu sunt noi, sunt personale si folosite.
Intrebare 2: ce facem cand institutiile statului nu ne raspund la aceste nelamuriri? Am pus intrebarea de mai sus pe adresa de contact a site-ului de vama... nu mai retin exact, dar situatia aceasta e foarte frecventa: vrei sa contactezi o institutie publica, folosesti adresele de e-mail date de ei pe site-urile oficile si nu primesti nici un raspuns... Traim in jungla?
Ma cam indoiesc ca tine asa ceva. Atunci oricine care cumpara ceva din afara UE poate sa roage vanzatorul sa depuna pachetul sub aceasta forma. Ba chiar mai mult, multe firme se ofera sa trimita cumparaturile cu titlu de cadou, mostra sau chiar bunuri personale. Iar la intrarea in vama a pachetelor doar daca ai noroc sau ai grija sa ai noroc scapi nevamuit. Altfel chiar daca valoarea este mai mica decat cea pentru care nu se face vamuire, in cele mai multe cazuri se are grija ca valoarea sa fie ajustata in sus.
Vama-colet
Monica H.
am urmatoarea problema:
vreau sa aduc din strainatate un pachet (ex. 2 laptop uri din china). Daca am platit produsele acolo si trimit pachetul prin ... (vezi toată discuția)