avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... vama-colet
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

vama-colet

am urmatoarea problema:
vreau sa aduc din strainatate un pachet (ex. 2 laptop uri din china). Daca am platit produsele acolo si trimit pachetul prin posta/curierat, trebuie sa mai platesc ceva la vama?taxe vamale? alte asemenea...??? va rog sa ma indrumati si catre un cadru legislativ. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 09:43, 11 Noiembrie 2009
Teoretic trebuie sa platiti taxele vamale si TVA-ul in acest caz, chiar daca Dvs. v-ati trimis singura pachetul. Taxa vamala si TVA-ul se va percepe la eliberarea pachetului la posta -- in mod normal este un ofiter de la vama acolo.

Ceea ce priveste partea practica am intalnit si un caz in care ofiterul trebuia sa fie convins, ca sa percepe taxele vamale si TVA pentru un pachet sosit din Canada pentru un comerciant. Cred ca in cazul unui pachet din China ofiterul va inspecta pachetul.

Din pacate nu pot sa va spun Legea, Articolul si Alineatul, dar daca pentru marfurile aduse bagajele personale se poate percepe taxe vamale si TVA (daca depasesc o anumita limita -- doua laptopuri au o valoare cu siguranta mai mare decat limita respectiva), se poate percepe in cazu intrarii pachetului in tara prin orice cale. Taxele vamale si TVA-ul se refera la marfurile importate si nu cred ca face distinctie intre modalitatile technice de import.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import marfa china papickads papickads Buna ziua, De curand m-am hotarat sa import prin intermediu firmei mele(S.C) ceasuri din China pe care sa le comercializez ulterior prin intermediul unui ... (vezi toată discuția)
Plata/neplata tva in vama. chitanta? pablobaluba pablobaluba Salut. Am si eu o intrebare. Am ridicat saptamana asta primul colet ca persoana juridica, mai exact ca PFA (sunt platitor de TVA). M-am dus pregatit la ... (vezi toată discuția)
Voi avea probleme la vama? Andrei13z Andrei13z Buna ziua, doresc sa achizitionez o pereche de adidasi si un tricou replica, din China. Conform site-ului web customs.ro te interzisă introducerea în ... (vezi toată discuția)