avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie pe numele mamei decedate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie pe numele mamei decedate

Acum 7 ani,a murit mama mea,eu eram minora la fel si fratele meu.Mami a avut act de donatie fara drept de judecata din partea bunicului.Dupa moartea ei,tati a facut succesiunea.Eu cu fratele platesc la primarie impozit(mai mult decat tati),chiar daca nu locuim acolo.Am cerut niste informatii la primarie in legatura cu drepturile care ni se cuvin,iar cei de acolo au spus ca tati beneficiaza de jumatate din avere,iar eu cu fratele cealalta jumatate(cea a lui mami).Pe atunci eram minori,presupun ca acum fiind trecuti de 20 de ani ni se cuvine 3 sferturi noua si un sfert tatalui.As dorii si eu mai multe informatii si am o dilema de ce platim mai mult decat tati.Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:47, 13 Iunie 2011
Daca donatia a fost facuta de bunicul matern, si in actul de donatie nu s-a specificat ca averea respectiva apartine in cota de p% si ginerilui (tati) .Intraga avere revine copiilor lui mami. Tati este dententor precar, deaceea platiti mai mult decat tati la primarie, ca averea este a Dv. si a fratelui. Cei de la primarie nu va explicat in totalitate cum stau lucrurole. Solicitati de la primarie un "Aviz de Sarcini' sau un "Certificat de urmarire fiscala", ca in actele respective veti constata ce este de fapt, cata avere are tati si cata avere aveti Dv. si fratele..:((
succesiunea dupa mama dvs s-a dezbatut la notariat? aveti certificate de mostenitori cei doi copii?
platiti mai mult, ca aveti mai mult decat tati. voi fratii aveti 3/4, iar tati doar 1/4.
uitati-va si dvs pe actele ce le aveti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire chic36 chic36 Tatal meu a decedat acum un an mama fiind in viata . Suntem trei fratii, mama mea doreste sa mi lase mie partea ei de casa . Dupa decesul tatalui nu sa facut ... (vezi toată discuția)
Cine plateste impozit dupa succesiune? n_aly_e n_aly_e Buna ziua, in urma decesului tatalui meu, eu si mama suntem unicele mostenitoare. Am inteles ca ea nu poate legal sa renunte la mostenire in favoarea mea, deci ... (vezi toată discuția)
Mostenire marsel_87 marsel_87 Buna seara! Voi expune pe scurt situatia din familie si am dori sa stim ce pozitie sa luam in speta mai jos mentionata: Sunem 4 frati, tata a murit acum 20 de ... (vezi toată discuția)