avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parat Primaria
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parat Primaria

Cind primaria e chemata in instanta ,neavind capacitate procesuala,cine se prezinta la instanta?Primaria este o structura alcatuita din primar,viceprimar si secretar....
Cel mai recent răspuns: geavela , utilizator 22:51, 14 Iunie 2011
Primaria....prin Primar, iar de prezentat in instanta secretarul ar trebui ca jurisconsult, dar poate fi reprezentata si de un avocat.
Sa fim seriosi, secretarul nu are nici o treaba cu reprezentarea in instanta a primariei! In judecata trebuie chemata unitatea administrativ teritoriala prin primar, iar reprezentarea o face fie juristul angajat al primariei, fie un avocat.
Pai trebuia chemata unitatea adm-teritoriala dar n-am stiut si am chemat primaria! De aceea intrebam,primaria neavind capacitate procesuala cine vine pt.ea in instanta?
Cred ca logic ar fi sa nu vina nimeni caci primaria dpdv juridic nu exista.Atunci instanta s-ar pronunta pe exceptie si gresala facuta de reclamant s-ar indrepta imediat.,schimbind paratul.
Daca prin primaria aia mai sunt si cateva minti mai luminate, ridica exceptia lipsei calitatii procesuale si reclamantul pierde procesul. Colegii avocati ma pot corecta, dar cred ca este de datoria reclamantului sa indice corect paratul, eventual printr-o cerere precizatoare; instanta nu "corecteaza" nimic din oficiu.

Alte discuții în legătură

Duplicitar bufa bufa Se poate invoca comportamentul duplicitar al paratului dpdv juridic ? (vezi toată discuția)
Nedumerire lotuss lotuss Sunt nedumerita.In ce calitate s-a putut prezenta Primaria chemata in judecata la fond si la apel ,unde a cerut mereu recurs si s-a prezentat in cunostinta de ... (vezi toată discuția)
Exceptie ovidiu7 ovidiu7 doresc sa aflu ce inseamna fiecare -exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,si -exceptia lipsei calitatii procesuale pasive Ele se suprapun ... (vezi toată discuția)