avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca se incadreaza in gr. a 2 a de munca .
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca se incadreaza in gr. a 2 a de munca .

Am lucrat la un SRL si in cartea de munca este iscris un spor de conditii grele de munca si tehnicitate de 15% pentru o perioada de aprox. 3 ani. ewste considerat grupa de munc a ..gr. a2 a ? si daca da, cum obtin adeverinta ..daca este gr a 2 a de munca mi se socotesc 6 luni de vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: ContSters210605 , utilizator 18:43, 14 Iunie 2011
Adeverinţa de grupa se eliberează pe baza documentelor verificabile aflate în evidenţele angajatorilor sau ale deţinătorilor de arhive.
Eliberarea unei astfel de adeverinte se va face numai pe baza documentelor întocmite la acea vreme, verificabile, aflate în evidenţa angajatorilor sau deţinătorilor de arhive (proces verbal, decizie, tabel, hotărârea consiliului de administraţie şi a sindicatului privind nominalizarea persoanelor încadrate în grupe superioare de muncă, pontajele lunare, registrul de evidenţă a intrărilor în subteran etc.).
In lege se mentioneaza ca daca ai lucrat 6 ani in contitii de munca grea respectiv gr. a2 a de munca beneficiezi de 1 an vechime in munca.. eu am lucrat 3 ani pot sa beneficiez de 6 luni vechime in munca?.( cum se interpreteaza legea..?.).mie imi lipsesc 6 luni vechime ca sa beneficiez de pensie a. partiala...si din aceasta cauza am primit decizie de respingere de la casa de pensii s2.......multumiri pentru sprijin....
surghie a scris:

In lege se mentioneaza ca daca ai lucrat 6 ani in contitii de munca grea respectiv gr. a2 a de munca beneficiezi de 1 an vechime in munca.. eu am lucrat 3 ani pot sa beneficiez de 6 luni vechime in munca?.( cum se interpreteaza legea..?.).mie imi lipsesc 6 luni vechime ca sa beneficiez de pensie a. partiala...si din aceasta cauza am primit decizie de respingere de la casa de pensii s2.......multumiri pentru sprijin....

O fi prevazut asa ceva in lege, dar dvs nu faceti dovada muncii in grupa a doua pentru a beneficia de cele 6 luni care va lipsesc.
Societatea la care am lucrat a dat faliment si s-a desfiintat, va fi foarte greu de ob tinut o adeverinta pentru a dovedi ca am avut gr. a 2 a de munca de aceeea stiind cat greu va fi am intrebat daca am lucrat 3 ani in gr a 2 a de munca pot sa obtine o bonificatie de 6 luni. Deci daca imi permiteti intreb din nou... daca fac dovada ca am lucrat 3 ani in gr.a 2 a de munca ( fata de 6 ani cat se mentioneaza in lege) se acorda 6 luni de vechime in munca..? asta nu inteleg.. cum sa interpretez legea deoarece nu e clara farmularea pentru cine nu are pregatire juridica.. mutumesc pentru intelegere. Acum sunt si in criza de timp deoarece casa de pensii mi-a respins cererea de pensionare anticipata partiala pentru 6 luni lipsa.. iar acum stau si fara serviciu..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare gr. a ii-a de munca badeadan badeadan Pentru perioada 06.07.1983-01.04.1992(8ani,8luni,25zile) am adeverinta de gr. a II-a ,eliberata in anul 2000.Conform art. 55, tab.1 ,din legea ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata tomoiaga ramona tomoiaga ramona Mama mea are varsta de 55 de ani.Are lucrati 31 de ani si 6 luni in sanatate ca asist. medicala din care 7 ani si 6 luni lucrati la spit.tbc.Si-a depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata partiala mariana horlaceanu mariana horlaceanu Buna ziua , Ma numesc Mariana Horlaceanu, sunt nascuta la 18.12 1953,sunt absolventa de studii superioare, 5 ani, curs de zi, si vreau sa-mi depun dosarul ... (vezi toată discuția)