avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj pentru absolventii de liceu care nu au promovat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj pentru absolventii de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat

Buna seara,
"Absolventii" de liceu care nu au dat examenul de bacalaureat, sau l-au picat, care insa au diploma de calificare (cl 9-11 SAM) beneficiaza de somaj?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:59, 14 Iunie 2011
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã:
Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învãţãmânt se înţelege persoana care a obţinut o diplomã sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învãţãmânt gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

2. Luati legatura si cu Agentoa de Somaj de care apartineti. Cred ca se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj si pensie de urmas ContSters167676 ContSters167676 Buna ziua, Copilul meu cel mare avand corijenta la mate nu a putut intra in bac in sesiunea din vara.Intrebarea mea este:pot sa il inscriu la somaj daca ... (vezi toată discuția)
Somaj maryuta maryuta un elev care termina 10 clase are drept de somaj (vezi toată discuția)
Somaj licentiat divele divele avem urmatoarea situatie: -un tanar a terminat liceul in 2007 -a urmat facultatea 2007-2011, a absolvit in 2011, fara licenta -2007-2011 .10.01 - a lucrat ... (vezi toată discuția)