avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu

Buna ziua,

Am marea rugaminte sa ma ajutati cu un raspuns in legatura cu urmatoarea speta:
doresc sa imi iau un "concediu" de 6 luni pentru scopuri personale. Intrebarile sunt urmatoare:
1. Care e varianta ce m-ar avantaja cel mai mult pentru a sti ce sa adresez departamentului de HR cand ii voi anunta: concediu fara plata, suspendare activitate sau demisia?

(sincer, nu stiu pe care dintre ele mi le va aproba compania, insa a as dori sa stiu care ar fi cea mai avantajoasa pentru mine)

2. in cazul in care sa zicem ca in perioada aceasta de 6 luni sau poate imediat dupa as ramane insarcinata, in ce conditii as mai putea beneficia de indemnizatia de maternitate si care ar fi baza de calcul in fiecare din cele 3 alternative propuse mai sus intrucat inteleg ca baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare si nu stiu care e considerat stagiul de cotizare in fiecare din cele 3 variante.

Va multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 10:57, 14 Iunie 2011
Pentru oricare dintre variante raspunsul este acelasi, si anume:
- pentru concediu de maternitate va trebuie stagiu de cotizare de o luna doar; baza de calcul a indemnizatiei se afla cu ajutorul mediei veniturilor din ultimele 6 luni; daca nu lucrati decat o luna se ia in calcul doar venitul din luna respectiva;
- pentru concediul de crestere copil, insa, trebuie sa aveti venituri supuse impozitarii 12 luni inaintea nasterii copilului, deci nu veti avea dreptul la indemnizatie daca nu le aveti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de maternitate carcotasa01 carcotasa01 Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari : 1.La calculul indemnizatiei pentru concediul de maternitate se ia media veniturilor brute ... (vezi toată discuția)
cate zile de concediu de maternitate sa-mi iau (cea mai avantajoasa varianta)? dumitrunicole dumitrunicole Buna ziua! As dori sa ma sfatuiti care este varianta cea mai avantajoasa pentru mine. Sunt gravida, iar din saptamana 38 (01.10.2018) am intrat in ... (vezi toată discuția)
Sotia are o intrerupere in activitate de cateva luni, cum poate beneficia de indemnizatie pentru ccc? ilie_adrian ilie_adrian sotia mea este gravida in 8 luni ar trebui sa nasca pe 18 ian 2012 am inteles ca nu poate intra in ccc pentru ca are o intrerupere de 5 luni pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)