avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Impozit primarie an in curs
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Impozit primarie an in curs

Buna ziua .
Am solicitat la Primaria de domiciliu o adeverinta ca nu am datorii la ei privind proiectul ''Casa Verde'' si nedumerirea mea este ca imi zice ca nu imi poate da ca nu am platit impozitul pe anul in curs .
Intrebarea me este cum se impart semestrele de plata si daca este considerata datorie atat timp cat eu consider ca anul nu sa incheiat sau ei vor sa colecteze taxele si impozitele .

multumesc.
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 20:11, 17 Iunie 2011
Povestea cu neeliberarea adeverintelor persoanelor cu debite la bugetele locale este o practica veche si total ilegala (in nici o lege nu se prevede asa ceva). Plata impozitului pentru cladiri si terenuri se face in doua transe egale, pana la data de 31 martie, respectiv 30 septembrie inclusiv.
solicitati in scris, si daca nu va raspunde, sau va raspunde negativ ( refuza sa va elibereze certificatul fiscal) actionati-i in judecata, solicitand si daune. specificati acest fapt pe cerere.:)
Este un abuz.
Faceti plangere PENALA impotriva persoanei care va refuza eliberarea adeverintei. In felul acesta o sa se invete minte. Sa mai aveti (cel putin) un martor. Povestea cu facut scris si asteptat 30 zile apoi mers in instanta poate dura ani de zile.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
giv, utilizator
Poate nu am inteles eu bine dar lui @iogi ii trebuie o dovada ca nu are obligaţii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislaţiei naţionale în vigoare, ori daca nu si-a platit impozitul , cel putin transa 1, nu i se poate elibera certificat fiscal fara datorii
Pai sa plateasca prima transa din impozit si dupa sa ceara eliberarea adeverintei. Sa nu uitam doleanta petitionarului:,,o adeverinta din care sa rezulte ca nu are datorii,,. Daca are o datorie, adica prima rata la impozit neplatita, cum sa-i elibereze impozitele adeverinta ca nu are datorii ? Daca zice in lege 2 transe egale iar prima transa trebuie achitata pana la 31 martie, e clar ca esti datornic sau rau platnic, cum vreti. Ca eu achit la sfarsit de an cu majorari e alta poveste, dar legal nu am achitat o rata, deci sunt restantier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme primarie anonim_71 anonim_71 Este legal ca angajatul unei Primarii de comuna sa refuze eliberarea adeverintei necesare intocmirii dosarului pt APIA pe motiv ca cetateanul care a ... (vezi toată discuția)
Impozite Ileana_Tilita Ileana_Tilita Buna seara! As dori sa stiu ce pot sa fac, in cazul in care nu am un loc de munca stabil, cu plata taxelor si impozitelor locale? Se pot plati in rate? Mi se ... (vezi toată discuția)
Cerificat fiscal cosmafurca cosmafurca Bună ziua, am şi eu o îmtrebare: vreau sa cumpar o casă iar eu am nevoie de certificatul fiscal de la proprietar. Impozitul pe anul 2016 va trebui platit ... (vezi toată discuția)