avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa de prima inmatriculare

Buna ziua! O persoana mi-a adus o masina din Belgia in decembrie 2006. Eu sint primul proprietar in tara, dar taxa de inmatriculare este pe numele celui ce mi-a adus masina. Are importanta pe cine este chitanta sau conteaza seria sasiu a autoturismului? Am vre-o sansa de recuperare a taxei?
Cel mai recent răspuns: sebirelli , utilizator 05:02, 18 Iunie 2011
Taxa o recupereaza persoana ce a platit-o. Aceasta se demonstreaza prin numele inscris pe chitanta. In cazul in care a-ti cumparat acea masina cu taxa achitata de fostul proprietar, preluati si "activul si pasivul" acelui bun. Deci noului proprietar ii revin toate sarcinile referitoare la acel auto, impozite, folosinta, sau poate creante, respectiv taxa ce a fost platita pt acel auto.
Ca sa fiu si mai explicit: statul a incasat banii respectivi pt acel auto, nu pt o pers fizica.
1.Se recupereaza doar taxele de inmatriculare platite dupa 1 ian 2007 de catre titularul chitantei de plata.
In 2006 s-a platit taxa vamala, nicidecum taxa de prima inmatriculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu auto furat din strainatate alin_mocanu alin_mocanu Buna ziua! In anul 2010 am cumparat un autoturism din Targul Auto Vitan, de la o persoana fizica din Romania, autoturismul fiind inmatriculat in Germania, dar ... (vezi toată discuția)
Reuperare taxa auto 2010 nidac nidac Buna ziua, In ianuarie 2013 am solicitat in instanta recuperarea taxei auto (2061 Ron) platita in 2010 pentru un autoturism nou Ford Focus. Deoarece nu mai ... (vezi toată discuția)
Adeverinta taxa de prima inmatriculare anaf leontinbadescu leontinbadescu buna seara...am cumparat acum 3 saptamani un autoturism,inmatriculat in romania la 29.01.2007...referitor la taxa de inmatriculare mi-a fost prezentata o ... (vezi toată discuția)