avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... regulament de ordine interioara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

regulament de ordine interioara

Din cate stiu, conform noului Cod al Muncii trebuie precizat in regulamentul de ordine interioara obiectivele de performanta si criteriile de evaluare a activitatii salariatilor.
In cat timp de la data intrarii in vigoare a Codului Muncii trebuie ca angajatorul sa faca actul aditional de modificare a regulamentului intern si sa le aduca la cunostinta salariatilor continutul acestuia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 14 Iunie 2011
Buna ziua,

nu am vazut un text care sa prevada expres care este perioada in care trebuie facute aceste modificari.
Prin urmare ele trebuie facute de indata ce legea a intrat in vigoare.
Parerea mea este ca nu se aplica art. 17 alin 4 din CM intrucat aceasta ESTE o modificare prevazuta expres de lege, 17 alin 4 urmand sa se aplice pentru modificari facute de catre angajator.

Cu stima,
Avocat Costi Boncu
Conf. atr. 262 din Codul Muncii termenul de realizare a RI la nivelul fiecarui angajator este de 60 de zile (calendaristice) de la data intrarii in vigoare a codului ( 1 mai 2011).
elyababau a scris:

Conf. atr. 262 din Codul Muncii termenul de realizare a RI la nivelul fiecarui angajator este de 60 de zile (calendaristice) de la data intrarii in vigoare a codului ( 1 mai 2011).

Acest text nu se aplica in speta despre care vorbim aici.
262 din Codul Muncii se refera la faza intocmirii Regulamentului . Daca insa exista ROI si el este modificat in vederea introducerii criteriilor de evaluare acest text nu este aplicabil.

Avocat Boncu
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2011
Boncu Constantin, Avocat
Art.262 din Codul Muncii se refera la altceva in prezent ...noul text de lege care prevede reglementarea postata este art.246 C.mun. - republicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim de la 01.05.2011 giacris giacris In momentul in care va intra in vigoare noul Cod al muncii, respectiv din 01.05.2011, vor trebui modificate prin act aditional si CIM ale angajatilor deja ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca silvias silvias Am si eu o intrebare referitoare la Codul Muncii si anume odata cu modificarea acestuia s-au introdus criteriile de evaluare de performanta care conform ... (vezi toată discuția)
Lg. 40/2011 Doina Elena Doina Elena Ce acte aditionale trebuie sa facem? Conform art. 17 alin. 2, lit. d1, vom introdice in contract criteriile de evaluare a activitatii profesionale a ... (vezi toată discuția)