avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... solicitare documente de la firma de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

solicitare documente de la firma de asigurari

Am calitatea de agent de asigurari RCA la firma [editat de admin] cu contract de agent, si am solicitat de la firma [editat de admin] ,citeva documente,chitante emise in 2010 luna februarie intrucit sunt invinuit intrun dosar penal. Am incheiat in02.02.2010 o polita RCA in sistem informatic care nu a primit numar si firma spune ca nu a fost validata de sistem. Clientul a primit polita emisa din calculator ,i s-a eliberat chitanta si vinieta. acest lucru a fost recunoscut si declarat de client in fata organelor de cercetare penala.Va rog sa-mi spuneti daca firma de asigurari este obligata sa-mi puna la dispozitie chitantele conform cu originalul pentru a-mi dovedi nevinovatia.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 16:54, 15 Iunie 2011
solicitati - in scris - organelor de cercetare penala sa le solicite ei in baza dosarului deschis, motivind refuzul firmei de asigurare de a vi le comunica dvs.
Fiind vorba de documente incheiate in 2010 aceste sunt deja arhivate dar daca solicitati in scris ei trebuie sa vi le arate si sa va dea chiar si copii dupa ele. Daca nu reusiti sa-i convingeti solicitati organelor de cerecetare penala sa le ceara ei de la asigurator. As vre sa stiu daca dupa ce ati intocmit polita ati introdus-o dv in baza de data sau a fost introdusa de altcineva?
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru a preveni asemenea situatii, ar trebui ca orice colaborator in asigurari sa isi tina propria evidenta si ma refer in primul rand la copii ale documentelor emise. Clientul dvs va poate ajuta in schimb cu aceste copii ale politei si chitantei emise de sistemul electronic. Nefunctionalitatea sistemului de emitere electronica al unui asigurator nu vi se datoreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune rca alin40 alin40 Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt agent de asigurari din anul 2007, in luna octombrie 2009 am facut o polita RCA pentru o masina iar apoi am trimis ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals in asigurari asigasig asigasig Buna ziua! Coordonatorul local de la firma de asigurari cu care colaborez a facut in vara o serie de asigurari RCA si nu numai in numele meu, ci si a altor ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de emiterea politelor rca prin intermediul brokerilor cristicdr cristicdr BUNA ZIUA, SUNT CONSILIER IN ASIGURARI GENERALE SI LUCREZ IN CADRUL UNEI COMPANII DE BROKERAJ. PROBLEMA MEA ESTE URMATOAREA: IN LUNILE IANUARIE, FEBRUARIE ... (vezi toată discuția)