Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt agent de asigurari din anul 2007, in luna octombrie 2009 am facut o polita RCA pentru o masina iar apoi am trimis chitanta si asig. la inspectorul de zona pentru a fi introdusa in baza de date iar inspectorul de asigurari mi-a comunicat ca masina pentru care am facut RCA a fost implicata intr-un accindet de circulatie si asigurarea nu este valabila pe motivul ca datele sunt eronate si tot acesta mi-a solicitat sa merg sa-i restui banii proprietarului, sa iau asigurarea si sa o anulez (mentionez ca asig. a fost scrisa in data de 16.10.2009 iar data intrarii in vigoare 17.10.2009 si accidentul s-a produs in data de 19.10.2009). Acum am primit acasa o scrisoare de la firma de asigurari prin care i-mi cer sa platesc suma de 10.000 lei bani daune pentru ca ei au constatat si au despagubit pe cel care a fost implicat in accident si s-a folosit de asigurarea pe care ulterior am anulat-o. Va multumesc mult.
In somatia de plata mi-au stipulat un articol din contract, art. 5.18 dar nu stiu inca sigur la ce se refera pana maine cand merg la ei sa iau o copie dupa contract si o sa-l postez aici. Va multumesc.
Probabil nu ati recuperat polita RCA(originalul) pentru a putea fi anulata iar clientul a avut posibilitatea sa o utilizeze.Eroarea poate fi si privind data intrarii in vigoare, raportata la data emiterii atat a politei cat si a chitantei de incasare a primei si a faptului daca polita a fost emisa pentru o asigurare care expira sau era una noua.
In cazul cand soc. de asigurari sufera un prejudiciu de la un angajat/agent, sumele pe care le plateste drept daune, sunt recuperate de la vinovat, in baza contractului.Este surprinzator ca ati activat fara sa va cunoasteti indatoririle si drepturile cuprinse in contractul pe care nici nu l-ati primit (!?!) desi l-ati semnat.
Am citit contractul cand l-am semnat dar nu mai retin exact ce contine art. la care fac ei referire, am fost azi la una din sucursalele firmei de care apartin sa cer o copie dupa contract si mi-au zis ca nu au, acelasi lucru s-a intamplat si in luna decembrie cand am mers la directorul adjunct de la firma. si inca ceva am gasit Ordinul 20/2008 iar la art. 3 pct (3) scrie asa:(3) Asiguratorii care au fost autorizati sa practice asigurarea obligatorie RCA isi asuma raspunderea pentru toate politele RCA distribuite intermediarilor in asigurari, inclusiv pentru erorile sau omisiunile de redactare a politelor. ce parere aveti de asta?
Eu aveam parerea potrivita cand v-am atentionat ca un agent care produce prejudicii(prin eroare) care duc la plata daunelor de catre asigurator (prin asumare) urmeaza a fi urmarit in regres pentru recuperarea lor.
O copie a contractului trebuie sa o aveti inca de la data semnarii lui.Puteti sa solicitati un exemplar in alb pentru a-l citi macar acum.Contractele sunt formulare tipizate care se completeaza cu datele agentului.
Va furnizez o mostra care poate fi.... 5.Raspunderea contractuala
5.18 Agentul va raspunde pentru erorile,omisiunile si/sau actele de neglijenta in executarea prezentului contract, erori si acte de neglijenta care au fost dovedite si au avut ca rezultat pagube aduse activitatii desfasurate de Companie.
In continuare pot fi enumerate si explicit care pot fi erorile/omisiunile/sursele de pagube care pot duce la masuri de raspundere pecuniara.
Pentru actiuni ilegale(in afara mandatului), comitentul raspunde in mod direct civil si chiar penal.
Problema rca
cornel_marius
Buna ziua .Daca o asigurare RCA se dovedeste ca nu a fost valabila la data accidentului([i] nu stiu cum se poate face asta[/i]) , asiguratorul mai poate ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca falsa
BobySolo
Buna ziua, am fost implicat intr-un accident rutier (o duba mi-a taiat calea iesind de pe un drum secundar unde avea \"Cedeaza trecerea\" si desi am franat ... (vezi toată discuția)