avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune RCA

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt agent de asigurari din anul 2007, in luna octombrie 2009 am facut o polita RCA pentru o masina iar apoi am trimis chitanta si asig. la inspectorul de zona pentru a fi introdusa in baza de date iar inspectorul de asigurari mi-a comunicat ca masina pentru care am facut RCA a fost implicata intr-un accindet de circulatie si asigurarea nu este valabila pe motivul ca datele sunt eronate si tot acesta mi-a solicitat sa merg sa-i restui banii proprietarului, sa iau asigurarea si sa o anulez (mentionez ca asig. a fost scrisa in data de 16.10.2009 iar data intrarii in vigoare 17.10.2009 si accidentul s-a produs in data de 19.10.2009). Acum am primit acasa o scrisoare de la firma de asigurari prin care i-mi cer sa platesc suma de 10.000 lei bani daune pentru ca ei au constatat si au despagubit pe cel care a fost implicat in accident si s-a folosit de asigurarea pe care ulterior am anulat-o. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:59, 2 Februarie 2010
Sa inteleg ca nu prea mai am ce face si sunt bun de plata. Va multumesc
Stimate domn v-am rugat sa imi precizati ce fel de eroare s-a strecurat in polita de asigurare. Este f important sa spuneti asta, deoarece asa va putem ajuta.
Numai personal cunoasteti adevarul.Toate explicatiile/consecintele insiruite aici, sunt pur si simplu bazate pe prezumtii.Daca aveti posibilitatea de a dovedi contrariul acuzatiilor, cu probe scrise eventual marturii ale altor persoane implicate, puteti combate/anula responsabilitatea proprie.Faptul ca v-ati consolat, demonstreaza ca ati inteles realitatea.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2010
nucu$, utilizator
cred ca o sa incerc sa ma inteleg pe cale amiabila desi nu prea stiu ce condii se pun in aceste cazuri de recuperare
Un vinovat nu are ce conditii sa mai puna!:sorry:
In cel mai bun caz , poate adresa rugamintea de a plati suma in rate, pe baza unui angajament scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema rca cornel_marius cornel_marius Buna ziua .Daca o asigurare RCA se dovedeste ca nu a fost valabila la data accidentului([i] nu stiu cum se poate face asta[/i]) , asiguratorul mai poate ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca falsa BobySolo BobySolo Buna ziua, am fost implicat intr-un accident rutier (o duba mi-a taiat calea iesind de pe un drum secundar unde avea \"Cedeaza trecerea\" si desi am franat ... (vezi toată discuția)
O intrebare ipotetica? miliardar miliardar Ce se intampla daca angajatul de la o firma de asigurari greseste datele pe o polita ce o incheie, iar asiguratul face accident, si compania de asigurari ... (vezi toată discuția)