avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj

Am fost data in somaj incepand cu 01.07.2008, insa nu mi-a fost acceptat dosarul pentru inscriere, deoarece angajatorul nu mi-a virat sumele cuvenite la bugetul statului (desi acestea au fost retinute pe statul de plata). Ce pot face/cui ma pot adresa daca angajatorul nu-mi plateste acesta sume pana cel mai tarziu in data de 30 iulie a.c. (ca sa pot beneficia de indemnizatie somaj chiar de la data de 1 iulie a.c. si nu mai tarziu)? Daca ar fi sa pierd luna iulie, asta m-ar putea afecta masi tarziu, in cazul in care as da nastere unui copil in urmatoarele luni). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 23 Iulie 2008
Este o problema suparatoare pentru multi angajati. Angajatorii nu-si indeplinesc obligatiile pe care le au fata de angajati si nu sunt trasi la raspundere.
Ati incercat sa vorbiti cu angajatorul? Ce v-a raspuns?
Puteti sa-l actionati in judecata dar asta inseamna timp pierdut, nervi si nici nu va rezolva problema continuitatii.
Poate totusi plateste datoriile pana la 30 iulie a.c. Bafta!
In cazul neachitarii contributiilor pentru constituirea bugetului asigurarilor pentru somaj, a majorarilor de intarziere si a penalitatilor, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va proceda la aplicarea masurilor de executare silita prevazute de lege.
In cazul in care depasiti termenul de 30 de zile de la data incetarii c.i.m., indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii , dar nu mai tarziu de 12 luni de la data incetarii contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj? mateii mateii dupa doi ani de munca la o societate comerciala am aflat ca patronul nu a platit contributele la stat drept urmare nu am dreptul la somaj.ce trebuie sa fac cui ... (vezi toată discuția)
Drept la somaj hukviorel2005 hukviorel2005 buna ziua, as dori sa imi spuneti si mie daca o doamna care a lucrat la o societate din data de 01.10.2007 pana in 01.07.2008 incetand in urma demisiei (art ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de somaj in acest caz? wall-street wall-street Firma la care am lucrat 3 ani de zile a intrat in proces de insolventa, urmand ca contractul meu de munca sa inceteze in data de 30 iunie 2012. Contributiile ... (vezi toată discuția)