avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ferestre in spatele casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ferestre in spatele casei

Buna ziua.Vecinul meu si a construit o casa cu 2 nivele si mansarda.Are 2 ferestre in spatele casei care da la mine in curte.A zis ca acele ferestre sunt iluminatoare pt scara.Are voie fara aprobarea mea sa construiasca ferestre ?/Daca nu, unde trebui sa ma adresez?Eu nu sunt de acord cu ferestrele acelea pt ca el priveste la mine in curte
Cel mai recent răspuns: Ella Katona , Executor judecatoresc 16:48, 23 Iulie 2008
Potrivit art. 611 Cod civil, deschiderile de aerisire si lumina pot fi facute la orice inaltime si distanta.
In privinta ferestrelor de vedere, acestea se pot deschide la o distanta minima legala de 1,90 m daca vederea este directa si 0,60 m daca vederea este oblica asupra fondului invecinat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respectarea distantei intre vecini valeria dorcu valeria dorcu vecinul meu doreste sa-si construiasca o casa de locuit . doresc sa stiu care este distanta legala admisa de la gardul meu si casa pe care el doreste sa o ... (vezi toată discuția)
Ferestre vecin melaniat melaniat Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de distanta intre proprietati si despre ferestrele vecinului . Casa lui este construita la o distanta de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Servitutea de vedere ContSters116875 ContSters116875 Pentru aerisirea unei incaperi (bucatarie) este nevoie de construirea unei ferestre mobile, dar nu am acceptul proprietarului vecin. Partea casei unde vreau sa ... (vezi toată discuția)