avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Problema caini comunitari
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Problema caini comunitari

Problema este urmatoarea: in spatele blocului in gradinile acelea mici pe care majoritatea blocurilor o au, un cetatean a ridicat un gard mai mare si a adapostit doi caini vagabonzi. Initiativa e laudabila, probabil daca mai multa lume ar face asa, s-ar rezolva partial si problema cainilor.
Problema mea este insa urmatoarea: Noapte de noapte acei caini latra 2-3 ore pe noapte intr-un mod infernal. Eu am dormitorul in acea parte si sunt nopti cand 2 ore ma uit pe tavan si astept ca acei caini sa se potoleasca.

Tin sa precizez ca sunt nou in bloc, iar respectiva persoana este veche, si in relatii foarte bune cu presedintele (mare iubitor de caini) si administratorul, astfel incat dialogul amiabil dispare. Doar fac scandal si imi creez neplaceri.

Unde pot sesiza problema intr-un mod discret?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 23:37, 15 Iunie 2011
Poate ca ar trebui sa vedeti, ce ii determina pe acei caini sa latre in miezul noptii...

O solutie, ar fi o sesizare la primarie si probabil ca se va deplasa un echipaj de la serviciul de ecarisaj si va lua cainii de acolo pentru eutanasiere... dar, va rabda inima sa faceti asa ceva???
Va dati seama ca n-as vrea asa ceva...eu ma gandeam la o masura prin care cel care i-a adapostit acolo sa aibe de ales: ii baga in casa(ii duce la tzara, etc etc) sau vor fii ridicati pt eutanasiere, iar acea persoana ca mare iubitor va gasi solutia.

Nu, nu cred ca eutanasierea e solutia, dar daca as avea de ales intre a sta nopti cu ochii pe tavan si solutia extrema nu stiu cate nopti as fii dispus sa stau asa. Inteleg o data, de doua ori, dar daca 5 zile din 7 e show canin...

Ce ii determina sa latre? De cele mai mutle ori alti caini vagabonzi , liberi, care ajung prin zona.
In comert exista zgarzi antilatrat... Unele sunt scumpe si foarte eficiente: elibereaza de la primul latrat un mic soc electric. Exista si zgarzi mai ieftine, cu ultrasunete – la un moment dat cainele va inceta sa mai latre din orice doarece ultrasunetele vor ajunge sa il deranjeze...
Un medic veterinar poate oferi mai multe detalii despre aceste zgarzi si care ar fi potrivite in cazul cainilor respectivi – cel care ingrijeste patrupedele ar trebui sa se intereseze ce si cum.

Cei care au inchis cainii – probabil ca si-au asumat raspunderea ca ii vor ingriji si sunt obligati, astfel, sa ii tina inchisi – ar trebui sa achizitioneze acest gen de zgarda.
Sigur, nu s-ar rezolva chiar din primele zile...

P.S. Din moment ce acei caini stau inchisi – si-a asumat cineva responsabilitatea pentru ei – e impropriu sa-i numiti ”vagabonzi” :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Latrat de caine deranjant petrax petrax Buna ziua! deoarece am mai vazut niste intrebari referitoare la latratul cainilor care deranjeaza, as vrea sa va pun si eu o intrebare: daca pot fi amendata ... (vezi toată discuția)
Cand te poate amenda politia pt latratul cainelui? Ale.xa Ale.xa Locuiesc la bloc in Bucuresti si in unele weekenduri am grija de cainele parintilor mei. Cand ei pleaca amandoi de acasa il aduc la mine in apartament. Am fost ... (vezi toată discuția)
Câine care latră noaptea kid77xxl kid77xxl Am un vecin de casă care are un câine de talie mare, un rotwailer Problema e ca pe la 3- 4 dimineaţa latră de trezește copii. Am încercat să vorbesc cu ... (vezi toată discuția)