avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalizari asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalizari asociatie proprietari

Buna seara!.As vrea sa ma lamuriti si pe mine daca e corect sa platesc penalizari care nu apar pe lista de cheltuieli lunare.Administratorul zice ca da, eu nu prea cred ca are dreptate.Lista de plata a cheltuielilor ar trebui sa cumuleze si penalitatile,nu? Eu nu stau in apartament dar am de platit lunar salariul administratorului, la care mi s-au socotit si penalizarile cand am fost sa platesc.Am primit somatie de plata a sumei de 163 lei suma ce apare si in lista.Cand sa platesc , administratorul imi cere 195 lei.Penalizarile astea sunt bonusuri la salariul lui sau unde ajung?
toata suma ce reprezinta penalitati trebuie trecuta in lista ce apare ca tabel de intretinere. faceti cerere scrisa catre presedintele asociatiei de proprietari pt a preciza care e suma totala a penalitatilor.
Penalizarile trebuie trecute intr-o rubrica separata pe lista de intretinere. Daca nu este trecut pe lista nu achitati nimic in plus decat ceea ce vedeti.

De principiu, penalizarile se aplica sumelor restante care au depasit 30 zile de la scadenta inscrisa pe lista si procentul de penalizare nu poate fi mai mare de 0,2% / zi de intarziere.

** Daca administratorul va calculeaza o suma, de care zice ca sunt penalizari, in ziua in care platiti nu dati acei bani pentru ca aceia se duc in buzunarul lui.X-(
suma penalitatilor se stie! e 195-163 Refuzul meu de a plati penalizarile pe motiv ca nu sunt trecute si cumulate la totalul de plata afisat e intemeiat? multumesc.
De unde stiti aceste sume, daca ele nu sunt scrise undeva?
multumesc Elga 50 stiam eu ca pe lista de cheltuieli trebuie sa apara TOT ce am de platit inclusiv penalitatile dar administratorul incerca sa ma convinga ca nu se pot calcula la zi.

Alte discuții în legătură

Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Restante la plata intretinerii sorraine sorraine buna ziua. am o restanta de cateva luni la intretinere.(1000 lei). platesc lunar o suma de 150 lei.atat imi permit deocamdata . pot sa cer casierului sa mi ... (vezi toată discuția)
Penalizari neachitate myhy myhy Buna ziua, As dori sa va expun problema mea: Am un restantier in bloc care achita intretinerea cu intarziere, acumuland si penalitati. Daca nu achita si ... (vezi toată discuția)